Liigajumbo Ilves riehui, Ville Nieminen jyrisi: "Täysin hävettävä esitys"

Ilves otti uuden luotsin Jouko Myrrän avausottelussa kauden ensimmäisen vierasvoittonsa jääkiekkoliigassa, kun se raateli Pelicansin 7–2. Kamppailua leimasivat tilastokummajaiset ja joukkueiden täysin erilaiset pelilliset suoritukset.

–  Pelissä oli niitä juttuja, mistä olemme jutelleet, eli uhrautumista ja oman maalin edustan puolustamista. Pystyimme pelaamaan suoria hyökkäyksiä, Myrrä iloitsi.

Ilves oli tehnyt ennen iltaa vieraissa kolme maalia, mutta Lahdessa soi kunnolla. Toisessa erässä kotijoukkue antautui yhtä useasti kuin Ilveksen Lukas Dostal torjui. Lisäksi tupsukorvilta tehoili peräti 15 pelaajaa.

Pelicans-vahti Tomi Karhunen vaihtui toisella tauolla debytantti Jasper Patrikaiseen.

–  Sieluton ja täysin hävettävä esitys. Me emme laittaneet mitään peliin, oli puistokävelyottelu, Pelicans-luotsi Ville Nieminen latasi.

Ilves oli tyly ja näytönhaluinen, Pelicans virhealtis ja haparoiva. Se jäi tuuliajoille jo toisessa kotipelissä peräkkäin. Perjantaina Sport löylytti lukemin 5–3.