Liigafinaaleista rynnistys Leijoniin? Tässä potentiaalisimmat nimet MM-kisajoukkueeseen

Liigakausi on saatu nyt päätökseen, mutta yksi kysymys pyörii vielä Kärppien ja HPK:n pelaajien yllä. Ketkä finaalisarjan pelaajat jatkavat kautta Leijonissa ja kevään MM-kisoissa?

Lauantaina päättyneet finaalit menivät HPK:n nimiin, kun se voitti ratkaisevan seitsemännen pelin ensimmäisessä jatkoerässä lukemin 2-1. Ratkaisuosumasta vastasi Markus Nenonen.

Leijonat ei saa tänä keväänä mukaansa hirveästi apuja Pohjois-Amerikasta, mikä tietää sitä, että esimerkiksi liigapelaajia nähdään runsaasti maajoukkueen matkassa.

Mutta ketkä ovat potentiaalisimmat nimet Jukka Jalosen valmentamaan nippuun Slovakiassa pelattaviin kisoihin?

MTV Urheilu listasi "hyvin lähellä" ja "jokseenkin lähellä" kisapaikkaa olevat pelaajat.

Hyvin lähellä

Ville Leskinen, Kärpät

Runkosarjassa Leskinen kävi kovan taiston pistepörssin voitosta Malte Strömwallin kanssa. Meno ei hyytynyt myöskään pudotuspeleissä, joissa Leskinen olisi voinut voittaa MVP-palkinnon. Leskinen on esiintynyt edukseen myös maajoukkueessa tällä kaudella. Todella lähellä kisapaikkaa.

Teemu KivihalmejaJani Hakanpää, Kärpät

Kaksi kappaletta Pohjois-Amerikkaan siirtyviä pelaajia. Kivihalme ja Hakanpää muodostivat koko kauden ajan äärimmäisen laadukkaan kaksikon Kärppien takalinjoilla. Hakanpää otti jo viime kaudella huimia kehitysloikkia ja hän olisi ollut ilman loukkaantumisia MM-kisajoukkueessa. Äärimmäisen hyvin liikkuva Kivihalme on nykyjääkiekon prototyyppejä. Kaksoiskansalainen saa nyt peliluvan myös MM-kisoihin. Leijonille on tarjolla valmis pakkipari kisoihin.

Teemu Turunen, HPK

Turunen otti tänä vuonna viimeisen loikan huipulle. Runkosarjan ykköstähtiä – HPK:n iso pelillinen moottori. Turunen on päässyt jo kokeilemaan Leijonissa. Siellä hän ei toki pystynyt jatkamaan samoja otteita, mitä häneltä on nähty Liigassa. Turusen etu on se, että hän istuu työteliäänä pelaajana ketjuun kuin ketjuun – sekä se, että HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen on Leijonien apuvalmentaja. Pennanen tietää sen, mitä Turunen voi tarjota Leijonille.

Veini VehviläinenKärpät &Emil Larmi, HPK

Vehviläisen ja Larmin kohdalla tilanne on sangen mielenkiintoinen. Leijonien maalivahtiosastolla Kevin Lankista voi pitää jokseenkin varmana nimenä. Juho Olkinuora on ollut pitkään leirityksessä mukana, mutta vieläkö hänet syrjäytetään finaalimolareiden toimesta? Larmi oli hitusen Vehviläistä edellä finaaleissa, mutta. Vehviläinen on ollut erittäin vakuuttava tällä kaudella Leijonissa. Se, että molemmat nimettäisiin Leijonien MM-kisajoukkueeseen, ei olisi yllätys.

Jokseenkin lähellä

Aleksi Heponiemi, Kärpät

Erittäin hyvän kauden pelannut Heponiemi on vahva jokerikortti MM-spekulaatioihin. Kaapo Kakon kanssa tiukasti vuoden tulokkaan tittelistä taisteleva Heponiemi oli isossa kuvassa Kärppien koko kauden parhaita suorittajia. Heponiemi on kuitenkin pelannut pitkälti laidassa, kun taas Leijonien suurin tarve kohdistuisi keskushyökkääjiin. Yksi vaihtoehto, mutta tuleeko kisoihin ilman yhtäkään A-maajoukkuekokemusta?

Petteri Nikkilä, HPK

Nikkilä pelasi sensaatiomaisen hyvän kauden HPK:n takalinjoilla. Runkosarjan syöttöpörssin ykkönen ja erittäin hyvä myös pudotuspeleissä. Erittäin väkevää nousua tehnyt nimi, jolla kysymysmerkki on enemmän se, että pärjääkö hän muille vaihtoehdoille viime metreillä? Leijonilla on tunkua puolustukseen, mikä voi näkyä kovienkin nimien ulosjäämisinä.

Niklas Friman, HPK

Nikkilän lisäksi Friman kuului HPK:n puolustuksen isoihin onnistujiin. Toisin kuin Heponiemi ja Nikkilä – Frimania kokeiltiin jo tällä kaudella kahdessa EHT-turnauksessa. Erittäin luotettava peruspuolustaja, joka taistelee MM-paikasta pitkälti Pohjois-Amerikasta tullutta Niko Mikkolaa vastaan.

Kevään MM-kisat alkavat ensi perjantaina Bratislavassa ja Kosicessa.

Lue myös:

    Uusimmat