Lihan alkuperän merkintä tulee pian pakolliseksi

EU-määräysten mukaisista alkuperämerkinnöistä tulee pakollisia ensi kesäkuussa, mutta vapaaehtoisina ne otetaan käyttöön jo vuoden vaihteessa. Merkitsemisestä huolehtii joko teurastamo, leikkaamo tai vähittäismyymälä. Asia on maa- ja metsätalousministeriön valmistelussa.

Uudistuksen taustalla on ns. hullun lehmän tauti, jonka takia naudanlihan kulutus ja hinta ovat laskeneet voimakkaasti Euroopassa. Kauppojen lihatiskeillä on myös sen jälkeen kyselty aiempaa tarkemmin lihan alkuperää.

Kun EHEC-bakteeri tappoi kaksi suomalaislasta, alkoivat kuluttajat epäillä myös kotimaisen lihan turvallisuutta. Eläinlääkintä- ja elintarvikelaitos tutkii parhaillaan ehecin yleisyyttä suomalaisissa naudoissa. Alustavien tulosten mukaan bakteeria esiintyisi yhdessä, kahdessa prosentissa nautoja.
(MTV3)


Lue myös:

    Uusimmat