Mainos

Liettuan presidentti tiukkana Helsingissä: Venäjän Iskander-ohjukset aggressiivinen pelote koko Euroopalle

2:09

Liettuan presidentti Dalia Grybauskaite arvostelee voimakkaasti Venäjää sen tuotua Iskander-ohjuksia Liettuan naapuriin Kaliningradiin.

– Iskander-ohjukset eivät ole puolustusaseista vaan hyökkäysaseita, Grybauskaite sanoi Helsingissä tiedotustilaisuudessa, jossa hän esiintyi yhdessä presidentti Sauli Niinistön kanssa.

– Tämä tarkoittaa aggressiivista, avointa voimannäyttöä. Samalla kyseessä on aggressio ei vain Baltian maita vaan myös koko Eurooppaa kohtaan, Grybauskaite sanoi.

Iskander-ohjukset voivat yltää jopa 700 kilometrin päähän Kaliningradista. Venäjä on sanonut, että Iskander-ohjusten liikuttelussa on kyseessä normaali rutiiniharjoitus.

"Pidämme tätä kansainvälisen oikeuden loukkauksena"

– Tämä on aggressiivinen pelote koko Eurooppaa kohtaa. Pidämme tätä kansainvälisen oikeuden loukkauksena.

Presidentti Sauli Niinistön mukaan on hyvä, että Nato on huomannut viime vuosina Baltian maiden huolet ja lisännyt joukkojaan näissä maissa.

– Toisaalta nyt näemme, miten Venäjä vastaa tähän. Suomen positio on, että yritämme tehdä parhaamme jännityksen vähentämiseksi Itämeren ympäristössä ja lisätä vakautta. Olemme lisäksi valmiita tekemään uusia aloitteita, Niinistö sanoi lehdistötilaisuudessa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.