Mainos

Liettuan ja Unkarin pääministerit Suomeen

Liettuan ja Unkarin pääministerit vierailevat lähipäivinä Suomessa. Torstaina pääministeri Paavo Lipponen tapaa liettulaisen virkaveljensä Rolandas Paksasin, ja ensi viikon maanantaina Kesärannassa käy Unkarin Viktor Orban.

Keskusteluissa käsitellään Suomen EU-puheenjohtajuusohjelmaa, EU:n laajentumista, Balkanin tilannetta sekä kahdenvälisiä kysymyksiä. Unkari käy jo varsinaisia EU-jäsenyysneuvotteluita, mutta keskusteluja ei ole vielä avattu vaikeimmista kysymyksistä, kuten maataloudesta ja työvoiman vapaasta liikkuvuudesta. Suomi pyrkii puheenjohtajakaudellaan avaamaan useita uusia neuvotteluaiheita. Liettua ei ole vielä päässyt neuvottelupöytään, mutta sillä on hyvät mahdollisuudet liittyä joukkoon joulukuussa, EU:n Helsingin huippukokouksessa.

Helsingissä neuvottelemaan pyrkii Liettuan lisäksi viisi maata: Latvia, Slovakia, Romania, Bulgaria ja Malta. EU:n komissio raportoi hakijamaiden edistymisestä syksyllä, ja päätökset uusista neuvottelijoista tehdään tämän raportin perusteella.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.