Mainos

Libyan kapinalliset hylkäsivät tulitaukosopimuksen

Afrikan unionin rauhanvälitys Libyassa on epäonnistunut. Kapinallisten johto hylkäsi tänään Afrikan unionin tulitaukoesityksen ja vaati johtaja Muammar Gaddafin välitöntä syrjäyttämistä.

Gaddafi itse oli jo aiemmin ilmoittanut hyväksyvänsä rauhansopimuksen ja siihen liittyvän tulitauon. Afrikan Unionin sopimusmalli ei olisi kuitenkaan taannut Gaddafin lähtöä maasta, minkä vuoksi kapinalliset hylkäsivät esityksen.

– Kantamme on selvä. Meillä on kolme ehtoa, joista ensimmäinen on, että Gaddafin perheineen on lähdettävä. Sitten Gaddafin tukijoukkojen on vetäydyttävä. Maahan on saatava perustuslaki ja sen jälkeen vaalit, sanoo kapinallisiin kuuluva mielenosoittaja Bengazin kaupungissa.

Samanlainen viesti on tullut jo myös Yhdysvalloista, Britanniasta ja Italiasta.

Naton ilmaiskut moukaroivat eilenkin strategisesti tärkeää Azhdabian kaupunkia ja pakottivat Libyan hallituksen joukot vetäytymään. Neljässä Naton ilmaiskussa tuhottiin 11 hallituksen tankkia Azhdabian ja 14 Misratan lähellä.

Tänään sotatoimet ovat edelleen jatkuneet tulitaukoneuvotteluista huolimatta, ja erityisesti Misratassa on käyty kiivasta kaupunkisotaa. Nato-johtoinen länsiliittouma on myös, että Gaddafin tulitaukolupaukset eivät ole ennenkään pitäneet.

– Arvioimme jatkossakin Gaddafin hallintoa toiminnan eikä puheiden perusteella, sanoi Britannian ulkoministeri William Hague.

Katso Mirja Sipisen juttu (Seitsemän uutiset 11.4.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.