Mainos

Matkustajakoneessa epäilyttävä esine – yli 470 evakuoitiin, kaksi epäiltyä

2:12

Kenian viranomaiset tutkivat edelleen matkustajakoneen vessasta löytynyttä pakettia. Mauritiukselta Pariisiin matkalla ollut Air France -yhtiön matkustajakone teki aamulla Suomen aikaa hätälaskun Mombasaan Keniaan pommiuhan vuoksi.

Kenialaisviranomaiset ehtivät vahvistaa Facebook-sivuillaan löytäneensä pommin koneesta, mutta muokkasivat päivitystä myöhemmin, että kyse on epäilyttävästä esineestä.

Päivityksen mukaan Kenian merivoimien pommiryhmä on poistanut epäilyttävän esineen lentokentän alueelta. Kahta matkustajaa on kuulusteltu epäiltynä teosta.

Koneessa oli 459 matkustajaa ja 14 miehistön jäsentä. Kaikki poistuivat koneesta turvallisesti.

Sisäministeri Joseph Nkaisserryn mukaan osaa lennolla olleista matkustajista on kuulusteltu. Ministeri ei kertonut, onko ketään pidätetty. Expressen-lehti siteeraa kenialaistv-kanava NTV:tä, jonka mukaan ainakin yksi henkilö olisi pidätetty.

Kenian viranomaiset ovat niin ikään olleet yhteydessä Mauritiuksen viranomaisiin koneen turvatarkastuksista.

Air France kertoi lähettävänsä Mombasaan uuden lentokoneen hakemaan sinne jumittuneita matkustajia. Uuden koneen on määrä päästä matkaan vielä myöhemmin tänään.

Kenian lentokenttäviranomaiset kertoivat Twitterissä, että lennot Mombasan Moin lentokentältä on keskeytetty hätälaskun vuoksi.

Juttua päivitetty kello 15.27: Viranomaiset muokkasivat tiedotettaan, epäilyttävän esineen löytyminen vahvistettu, ei pommin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.