Mainos

Li Andersson MTV:n Uutisextrassa: Listaamattomien yritysten osinkoverotukseen pitäisi puuttua – vaikka hallituksessa on sovittu toisin

10:46
Videolta voit katsoa MTV:n Uutisextran lähetyksen. Vieraana Li Andersson.

Vasemmistoliiton uudelleenvalittu puheenjohtaja Li Andersson totesi MTV Uutisextrassa että listaamattomien yritysten osinkoverotukseen pitäisi puuttua vaikka hallituksessa on sovittu toisin. Hänen mukaansa menoleikkausten lisäksi myös verotusta pitää tarkastella ensi vuoden elokuussa, ellei hallituksen tavoittelemia 30 000 uutta työpaikkaa ole vielä syntynyt.

Li Andersson valittiin tänään jatkokaudelle vasemmistoliiton puheenjohtajana. Vaikka Andersson on eri mittausten mukaan suosituimpia puoluejohtajia, tämä suosio ei kuitenkaan heijastu suoraan puolueen kannatukseen.

– Minusta siinä näkyy, että puolueen johtaja on eri asia kuin puolue. Eli puolueen kannatuksen nostamiseksi pitää huolehtia siitä, että meillä on näkyviä ja osaavia poliitikkoja kaikissa vaalipiireissä, maakunnissa ja kunnissa, jotka vievät meidän sanomaa eteenpäin ja joita ihmiset myöskin haluavat äänestää. Siihen ei riitä vain yksi puoluejohtaja vaan tarvitaan koko organisaation tasolla duunia, Andersson korostaa.

Anderssonin mukaan listaamattomien yritysten osinkoverotus on epäreilu ja sitä olisi syytä uudistaa, myös yritysten tasavertaisen kohtelun näkökulmasta.

Hallituksessa on sovittu, että tähän ei puututa, niin miksi nostatte sen jatkuvasti esille?

– Me nostamme sen jatkuvasti esille koska mielestämme se on kuvaava esimerkki siitä, minkä tyyppisiä arvovalintoja suomalaisessa politiikassa on tehty. Siitä huolimatta, että asiantuntijat ja valtiovarinministeriön omat työryhmät, jotka ovat pohtineet meidän yritysverotuksen rakennetta, ovat esittäneet tähän muutoksia, niin että se saadaan järkevämmälle tasolle. Siitä huolimatta se on säilynyt, sanoo Andersson.

Anderssonin mukaan valtion pitäisi sen sijaan kannustaa ihmisiä yrittäjyyteen panostamalla koulutukseen jotta osaavaa työvoimaa löytyy.

Hallituksen tavoitteena on nostaa työllisyysaste 75 prosenttiin, ja ensi vuoden elokuussa hallitus mittailee, onko hallituksen toimilla saatu aikaiseksi 30 000 uutta työpaikkaa. Jos ei, hallitus ryhtyy menoleikkauksiin.

Mistä vasemmistoliitto on valmis leikkaamaan?

–  Jos käy niin, että työllisyystoimet eivät toteudu niin meidän mielestä pitää tarkastella sellaisia päätettyjä menolisäyksiä, mitä ei ole vielä toteutettu. Toivomme myös, että samassa yhteydessä tarkastellaan veroratkaisua. 

Anderssonin mukaan myös listaamattomien yritysten osinkoverotusta pitää silloin tarkastella.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja