LG G7 ThinQ pian myyntiin Suomessa – onko huippupuhelimessa vastinetta 849 euron hinnalle?

LG:n tuore huippupuhelin G7 ThinQ tulee Suomessa myyntiin 849 euron suositushinnalla. Toimitukset Suomessa ovat alkamassa näillä näkymin viikolla 24, joka alkaa 11. kesäkuuta. G7 ThinQ tulee myyntiin DNA:n, Elisan, Gigantin, Verkkokauppa.comin kautta.

LG esitteli tänään uutta huippupuhelintaan Helsingissä.

Toukokuun alussa julkistettu G7 ThinQ on varustettu 6,1 tuuman LCD-näytöllä, jonka kirkkaus yltää poikkeuksellisen korkealle, jopa yli 1 000 nitin tasolle kirkkaassa auringonvalossa. Lisäksi LG:n mukaan uusi näyttö kuluttaa 30 prosenttia vähemmän virtaa kirkkaassa auringonvalossa kuin edeltävän LG G6:n näyttö.

Näytön kuvasuhde on 19,5:9 ja pikseleitä siinä on 3120×1440. Näytön yläreunan keskellä on lovi etukameralle, puhelinkuulokkeelle ja muille komponenteille. LG tarjoaa asetuksissa oletusvaihtoehdon ohella valinnat loven piilottamiselle tilapalkin mustalla taustavärillä tai korostamiselle valitulla värillä. LG itse puhuu G7 ThinQ:n näytön yläreunasta ”uutena toisena näyttönä”, joka on viittaus LG:n älypuhelimissa aiemmin päänäytön yläpuolella nähtyyn lisänäyttöön.

Lyhyessä vertailussa Applen iPhone X:n ja Huawein Mate 10 Pron kanssa LG G7 ThinQ:n näyttö oli huomattavalla tavalla kirkkaampi myös todellisuudessa. Ulkona auringonvalossa emme puhelinta kuitenkaan vielä testanneet, mutta suurempi kirkkaus lupaa hyvää luettavuudelle.

G7 ThinQ:n asetuksissa LG tarjoaa asetuksissa myös yhteensä kuusi erilaista käyttöasetusta näytölle (Auto, Eco, Cinema, Sports, Game ja Expert. Auto-tilassa näyttö mukautuu automaattisesti materiaalin mukaan optimoimalla säädöt. Halutessaan näytön värilämpötilaa ja väritoistoa voi säätää myös manuaalisesti.

Rakenteessa G7 ThinQ:ssa käytetään Gorilla Glass 5 -lasia sekä takana että edessä. Värivaihtoehtoja puhelimesta on neljä erilaista, joista Suomessa kuitenkin keskitytään kahteen – mustaan ja siniseen. Sormenjälkilukija G7 ThinQ:ssa on sijoitettu taakse. Lisäksi puhelin tukee etukameraan perustuvaa kasvojentunnistusta.

G7 ThinQ:n kaksoiskamera on LG:lle tyypillisesti varustettu pääkameran ohella toisella, laajukulmaisemmalla kameralla. Molempien kameroiden tarkkuus on 16 megapikseliä. Pääkamerassa on myös optinen kuvanvakain. Etukameran tarkkuus on 8 megapikseliä.

Kamerassa hyödynnetään tekoälyä LG:n osittain jo aiemmin V30S ThinQ:ssa esittelemällä tavalla. Toiminnoista AI CAM analysoi kohteita kuva-alueella ja suosittelee käytettäväksi optimaalista kuvaustilaa nyt 19 eri vaihtoehdosta. Jokaisen eri kuvaustilan tarkoitus on parantaa kohteen ominaisuuksia kuvassa huomioiden kuvakulman, värin, heijastukset, valaistuksen ja kylläisyyden. Hämäräkuvauksessa tekoälyominaisuus hyödyntää ympäristön valoisuuden mittaamisen ohella myös monimutkaisempia algoritmeja ja pikselien yhdistämistä, joilla G7 ThinQ:n pitäisi saada aikaan kohinattomampia, entistä kirkkaampia kuvia.

Kameran lisäksi tekoälyä G7 ThinQ:ssa on mukana olevassa Google Assistantissa ja Google Lensissä, joille on myös oma pikapainikkeensa G7 ThinQ:n vasemmalla kyljellä. Lisäksi G7 ThinQ on varustettu kyvykkäillä mikrofoneilla, joiden ansiosta sen pitäisi rekisteröidä äänikomennot jopa 5 metrin etäisyyden päästä.

Järjestelmäpiirinä G7 ThinQ:ssa on Qualcommin uusin ja tehokkain Snapdragon 845, joten suorituskyvyltään uutuus nousee älypuhelinten kärkikaartiin. Suomessa myyntiin tulevassa versiossa on RAM-käyttömuistia 4 gigatavua ja tallennusmuistia 64 gigatavua.

Totuttuun tapaan erityinen painopistealue LG:n uutuudessa on myös äänentoisto. Mukana on edelleen nelinkertainen 32-bittinen DA-muunnin, jolla saavutetaan tavallista virheettömämpi äänentoisto. Monia ilahduttanee perinteisen 3,5 millimetrin kuulokeliitännän säilyttäminen. Uutta on Boombox-kaiutin, jossa on LG:n mukaan kooltaan kymmenkertainen resonanssikammio ja lopputuloksena tuplasti tavallista voimakkaampi bassotoisto. Lisäksi G7 ThinQ tukee DTS:X-tilaäänitoistoa, jopa simuloitua 7.1-tilaääntä kuulokkeiden kanssa.

Boombox-kaiuttimen äänenlaatua on vielä vaikea lyhyen kokeilun perusteella kommentoida, mutta ainakin äänen määrä kaiuttimessa on kohdallaan ja peittoaa lähimmät kilpailijat.

G7 ThinQ on myös pöly- ja vesitiivis (IP68-luokitus) ja iskunkestävä MIL-STD810G-luokituksen mukaisesti. Akun kapasiteetti on 3 000 milliampeerituntia. Nopean pikalatauksen lisäksi G7 ThinQ tukee myös langatonta latausta.

Käyttöjärjestelmäversiona G7 ThinQ:ssa on aluksi Android 8.0 Oreo.

G7 ThinQ vaikuttaa ensikokemusten perusteella kaikin puolin mallikkaalta huippupuhelimelta, joka saattaa kuitenkin olla hinnoiteltu liian korkealle. LG on hinnoitellut uutuutensa 849 euroon, joka on toki edullisemmin kuin esimerkiksi Samsungin huippupuhelimet, mutta selvästi korkeammalla kuin esimerkiksi markkinoille nyt saapumassa olevat Honor 10:llä (449 €), OnePlus 6:lla (519 €) tai Asus Zenfone 5z:llä (499 €). Näihin nähden G7 ThinQ:llä on muutamia erinäisiä valttikortteja, kuten pöly- ja vesitiiviys, tuki langattomalle lataukselle sekä Boombox-kaiutin. Jos jokin näistä on edellytys omalla kohdalla, voi G7 ThinQ olla harkitsemisen arvoinen uutuus.

LG G7 ThinQ:n tekniset tiedot

 • 6,1 tuuman RGBW LCD -näyttö 19,5:9-kuvasuhteella ja 3120×1440 pikselillä (564 pikseliä tuumaa kohti), jopa 1 000 nitin kirkkaus, HDR10 ja Dolby Vision -tuki Gorilla Glass 5 -lasi
 • Sormenjälkilukija takana
 • Kaksoiskamera takana: 16 megapikselin automaattitarkenteinen pääkamera f/1,6-aukolla ja optisella kuvanvakaimella (71 asteen näkymä) ja 16 megapikselin kiinteätarkenteinen laajakulmakamera f/1,9-aukolla (107 asteen näkymä), molemmissa kameroissa Sony IMX351 -kenno
 • Edessä 8 megapikselin kamera f/1,9-aukolla
 • Qualcomm Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri
 • Suomen versiossa 4 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X)
 • Suomen versiossa 64 gigatavua tallennusmuistia (UFS 2.1) ja microSD-muistikorttipaikka
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys (kategoria 16, maks. 1 Gbit/s / 150 Mbit/s)
 • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet
 • FM-radio
 • Boombox-kaiutinjärjestelmä ja DTS:X-tilaäänituki
 • USB-C- ja 3,5 mm -liitännät
 • 3 000 milliampeeritunnin akku
 • Nopea pikalataus (Qualcomm Quick Charge 3.0/4.0) ja langaton lataus
 • Mitat 153,2 x 71,9 x 7,9 millimetriä
 • Paino 162 grammaa
 • Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmäversio

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja