Valtteri Bottas kidutti itseään katsomalla uusintoja läpi: "Suoraan sanottuna en haluaisi puhua enää siitä"

Valtteri Bottas ei jätä analysoimatta F1-kisaa läpi, vaikka kyse olisi Turkin GP:n kohdalla ollut hänen elämänsä surkeimmasta osakilpailusta.

Bottas jäi sijalle 14 Istanbulin sateisessa osakilpailussa. Ensimmäiset pyörähdykset tapahtuivat heti avauskierroksella, ja sen jälkeen niitä tuli vielä tarkalleen määrittelemätön määrä lisää.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 27.–29.11.
Pe: harjoitukset klo 12.55 ja 16.55.
La: harjoitukset klo 13.55, aika-ajot klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 16.00
Su: Bahrainin GP klo 16.10, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Reilut puolitoista viikkoa myöhemmin häneltä kysyttiin vielä Bahrainin saapuessa edellisen kisan tapahtumista.

– Suoraan sanottuna en haluaisi enää puhua siitä kisasta, Bottas vastasi heti ensimmäiseen kysymykseen.

– Olen analysoinut kaiken, ja totta kai tein virheitä. Minulle tuli pyörähdyksiä ja silloin, kun niitä tulee, ne ovat sinun oma vikasi, hän myönsi.

Kisan kivuliaisuudesta huolimatta Bottas kertoo kuitenkin piinanneensa itseään hetken aikaa, jotta saisi irti mahdollisimman paljon oppia.

– Ei ole sellaista kisaa, jonka jättäisin analysoimatta. Joten kyllä, katsoin kaikki spinnini moneen kertaan läpi, Bottas tokaksi.

– Olen todellakin ottanut opikseni niistä. Se oli varmaankin yksi huonoimmista, ellei huonoin kisa, joka minulla on henkilökohtaisesti ollut. Siitä oli siis paljon opittavaa, mutta sitten, kun ottaa opikseen, se pitää vain unohtaa. En aio ajatella sitä enää, ja nyt on aika mennä eteenpäin.

Kisapäivänä Bottas arvioi saaneensa kolhun, joka haittasi auton toimintakykyä. Tätä hän ei kuitenkaan nosta vastoinkäymisten syyksi.

– Siinä oli pieni vaurio, josta tuli pieni menetys aerodynamiikassa. En tiedä, oliko siitä mitään eroa, koska se on vaikea sanoa noissa olosuhteissa.

Lue myös:

    Uusimmat