Lewis Hamilton tyrmistyi – Red Bull -leiristä tylyä vihjailua: "Sai siitä hyvästä kauniin vihellyskonsertin"

6:22
Hidasteliko Lewis Hamilton liikaa? Tässä Unkarin GP:n aika-ajojen ratkaisuhetket!

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko arvosteli Lewis Hamiltonia tämän taktiikasta Unkarin GP:n aika-ajojen loppuhetkillä. Mercedes puolusti tähtikuljettajaansa faktoilla kierrosajoista. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Venäjän GP 24.9.-26.9.
Su: Venäjän GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Aika-ajojen viimeisten yritysten lämmittelykierroksella Hamilton näytti ajavan silmiinpistävän hitaasti Red Bullin Max Versteppanin ja Sergio Perezin edellä. Lopulta Hamiltonin paaluaika piti, kun yksikään kärkikuskeista ei pystynyt parantamaan aikaansa, eikä Perez edes ehtinyt nopealle kierrokselleen. 

F1-kuskia voidaan rangaista, jos hänen katsotaan ajaneen tarpeettoman hitaasti. Mutta kuten Mercedes huomautti, Hamiltonin toiminta Unkarin GP:n aika-ajoissa oli sääntöjenmukaista. 

– Lewisin viimeinen lämmittelykierros aika-ajojen päätösosiossa oli nopeampi kuin edellinen lämmittelykierros. Kaiken kaikkiaan se oli hänen aika-ajojensa keskitasoa, Mercedes viestitti Twitterissä

GPBlog-sivuston mukaan Hamiltonin viimeinen lämmittelykierros kesti 2.10, kun hän teki aika-ajojen aikana myös 2.17 ja 2.14 kestäneet lämmittelykierrokset. 

Red Bullin tallipomo Christian Horner tunnusti, että Hamiltonilla oli oikeus määrätä tahti radalla, mutta vihjaili kuitenkin samalla brittikuskin "pelisilmästä".  

Itävaltalaistallin neuvonantaja Helmut Marko kommentoi tapansa mukaan värikkäämmin. 

– Uskoimme, että voisimme ohittaa ainakin (toiseen ruutuun ajaneen Valtteri) Bottaksen viimeisillä yrityksillä. Mutta pelaamalla pelejä, Hamilton esti Maxia ajamasta nopeaa aikaa. Hän sai siitä hyvästä kauniin vihellyskonsertin, Marko kommentoi ServusTV:lle viitaten Hamiltonin saamiin buuauksiin. 

Myös entinen F1-kuski Romain Grosjean liittyi keskusteluun Twitterissä. 

– Jos tuo oli tahallista, se ei ollut kaunista, Grosjean kirjoitti.

Hamilton tyrmäsi vihjailut taktikoinnista. 

– Onpa hassua. Kaikki ajoivat hitaasti. Ettekö seuranneet muita? En ymmärrä, Hamilton sanoi GPFans-sivuston mukaan

– En taktikoinut millään tavalla. Minun ei tarvitse tehdä sellaista, sillä tiedän mitä teen autossa. Olen tarpeeksi nopea. 

– Ja sanon heille, jotka tätä ovat kommentoineet, etteivät he selvästikään tiedä tästä työstä mitään. Ja ilmeisesti sen takia he eivät aja enää, Hamilton napautti. 

Verstappen ja Perez lähtevät jahtamaan Hamiltonia ja Bottasta ruuduista 3 ja 4 sunnuntain kisassa. Red Bull -kuskit starttaavat pehmeillä renkailla, Hamilton ja Bottas keskikovilla. 

2:32
Mercedekseltä kyseenalainen temppu Unkarin GP:n aika-ajossa – Toni Vilander: ”Kaikki keinot käytössä.”

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja