Lewis Hamilton tiesi vuosien ajan tarvitsevansa taukoa – "Tunnen oloni raikkaammaksi ja terveemmäksi kuin koskaan"

F1-asiantuntijat ruotivat kuljettajavaihdokset – Mika Salo epäileväisenä Carlos Sainzista:"Hänestä ei ole haastajaksi" 7:19
C Moren asiantuntijat ruotivat MTV Uutiset Livessä F1-sarjan viime viikon kuljettajasirkusta.

Kuusinkertainen F1-maailmanmestari Lewis Hamilton ei ole antanut koronavirustauon rapistaa kuntoaan, vaan britti sanoo voivansa nyt jopa "raikkaammin ja terveemmin" kuin koskaan.

Hamilton kertoo pitkän tauon tarjonneen erityisen mahdollisuuden kehittää hyvinvointia ja kasvattaa fyysistä suorituskykyä. 

– Tällainen tilanne antaa enemmän aikaa keskittyä osa-alueisiin, joissa on heikkouksia. Esimerkiksi pohje- ja pakaralihasten kehittäminen on tylsää mutta tärkeää puuhaa, Hamilton sanoi Mercedeksen YouTube-kanavalla julkaistussa haastattelussa.

– Jokaisen kehossa on vahvuuksia ja heikkouksia. Kuntosalilla keskitytään usein isoihin lihaksiin ja unohdetaan pienet niiden välissä. Yritän todella päästä syvälle, uudelle tasolle kehossani ja selvittää, miten voisin olla aiempaakin paremmassa kunnossa

Hamilton kertoo kokeneensa viime vuosien aikana, että vuoden tauko ajamisesta olisi hyväksi keholle ja mielelle. Sivuun astuminen F1-sirkuksesta on kuitenkin vaikeaa.

– Olen pohtinut sitä viimeisen viiden vuoden aikana. En kuitenkaan usko, että uransa parhaassa vaiheessa olevalle urheilijalle tekee hyvää astua sivuun vuodeksi ja tulla sen jälkeen takaisin. Teknologia muuttuu niin nopealla tahdilla. Sapattivuosi ei ole minulle vaihtoehto, Hamilton sanoo.

– Olen kuitenkin saanut osittaisen sapattivuoden, josta olen nauttinut. Tunnen oloni raikkaammaksi ja terveemmäksi kuin koskaan. Luulen, että kaikilla on kamppailu pitää mieli kirkkaana. Toisina päivinä olet hitaampi, toisena positiivinen, mutta luulen avaimen olevan keskittyminen asioihin, joihin aiemmin ei ole ollut ehkä aikaa, mutta joiden tekemisestä nauttii. Älä tuhlaa tätä poikkeusaikaa, mielestäni se on erittäin tärkeä asia.

Samaan aikaan kaipaus takaisin kilpa-autoon on kuitenkin kova.

– Kukaan meistä ei ole päässyt ulosmittaamaan autojemme potentiaalia, joten odotan sitä kovasti. Kuten sanoin, tämä aika on kuitenkin ollut lähestulkoon siunaus, koska se opettanut entisestään arvostamaan asioita, joita rakastat ja teet. Tauko on antanut lisää energiaa, inspiraatiota ja päättäväisyyttä jatkaa menestyksekästä työtä tämän mahtavan tiimin kanssa. Olen siis innoissani tulevaisuudesta, Hamilton päätti. 

Lue myös:

    Uusimmat