Lewis Hamilton sai Mercedeksen munauksen jälkeen hämmentävän radioviestin Toto Wolffilta – "Haluan samaa, mitä he polttelevat"

2:53
Käsittämätön näky: Lewis Hamilton yksin lähtöruudukossa uusintastartissa.

Mercedeksen tiimipäällikkö Toto Wolff uskoi Lewis Hamiltonin kisavoittoon Unkarin GP:ssä jopa tallin tekemän emämokan jälkeen

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Venäjän GP 24.9.-26.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.25, 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55
Su: Venäjän GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Paalulta matkaan lähtenyt Hamilton selvitti kisan startissa sattuneen kaaoksen kuivan jaloin, mutta brittitähden suoritus koki ison kolauksen joukkokolarin jälkeisessä uusintalähdössä. 

Kostea rata ehti kuivua kisan ollessa keskeytyksissä, ja kun kaikki muut kuljettajat komennettiin uusintalähdön lämmittelykierrokselta varikolle vaihtamaan välikelin kumit kuivan kelin renkaisiin, Mercedes piti Hamiltonin radalla (video pääkuvassa). Tämä kostautui, sillä mestarikuski putosi viimeiseksi tultuaan varikolle seuraavalta kierrokselta. 

Hamilton aloitti tämän jälkeen raivokkaan nousun kohti kärkeä. Hän sai tiimiradiossa rohkaisevia viestejä, yhden jopa tallipomo Wolffilta. 

– Lewis, pystyt voittamaan tämän! Wolff tsemppasi.  

Lopulta palkintosijalle ajaneelta Hamiltonilta kysyttiin Wolffin sanoista kisan jälkeen. 

– Hänellä on iso sydän, mutta rehellisyyden nimissä, kun sain viestin, ajattelin, että "haluan kisan jälkeen samaa, mitä he polttelevat", brittitähti kommentoi GPFans-sivuston mukaan

Mercedeksen strategiavalintaa pidettiin jättimäisenä mokana, ja sitä se myös jälkikäteen oli, mutta tallipomo Wolff puolusteli ratkaisua kisan jälkeen. 

– Mielestäni teimme täysin oikein. Kukaan tallissa ei olisi tehnyt toisin. Johtoautona on aina vaikea tehdä ratkaisuja. Jos tulet ainoana varikolle, putoat viimeiseksi, ja toisaalta varikolla on armoton ruuhka, jos kaikki tulevat sisään. Tilanne kääntyi meitä vastaan, Wolff sanoi lehdistötilaisuudessa. 

– Näitä asioita tapahtuu. Seison täysin päätöksemme takana, ja siksi asia on minulle ok. 

Omien sanojensa mukaan Hamilton jankutti tallille, että rata on kuiva. 

– En ymmärtänyt ratkaisua, mutta virhe oli tiimin yhteinen, sillä voitamme ja häviämme yhdessä. Tiimi teki sen jälkeen hienoa strategista työtä, ja minun piti vain tehdä työni radalla. 

2:23
F1-mestarit vastakkain: Fernando Alonso ja Lewis Hamilton kävivät Unkarissa hurjan sijoitustaistelun!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja