Lewis Hamilton nieli tappiotaan – arveli Kimin ratkaisseen jo lauantaina

Lewis Hamilton sai tyytyä Austinissa kolmostilaan. Hamiltonin mukaan Kimi Räikkösen rengasvalinta lauantaina käytännössä jo ratkaisi voiton kohtalon.

Mercedeksellä Austinin viikonloppu ei mennyt putkeen. Suoranopeudet eivät olleet riittävällä tasolla.

– Meillä on tämän jälkeen pitkä keskustelu. Siitä olen varma. Ei voi osoittaa sormella ketään. Seuraavassa kisassa on tehtävä parempaa työtä, totesi Hamilton.

Hamiltonin mukaan ongelmat johtuivat ennen kaikkea renkaista.

– Tämä rata on hyvin aggressiivinen renkaille. Renkaiden lämpötila oli ongelmana. Jos jää jonkun taakse, alkavat renkaiden lämpötilat nousemaan ja menetät suorituskykyäsi, hän arvioi.


Ohittaminenkin oli liian haastavaa, koska Mercedes ja Ferrari olivat hyvin tasaisia.

– Sanotaan, että tarvitset yli sekunnin nopeamman auton kierroksella, jotta olisi 50 prosentin mahdollisuus ohitukseen. Tänä vuonna ero on suurempi. Ehkä 1,3 tai 1,4 sekuntia, arveli Hamilton.

Räikkönen lähti kisaan ultrapehmeillä renkailla, kun muut kärkikuljettajat valitsivat kovemmat rengasseokset. Hamilton arvioi tehneensä väärän valinnan.

– Luulen, että taktiikka ratkaisi. Jo aika-ajoissa olisi pitänyt olla ultrapehmeät renkaat. Niillä olisi saanut startissa merkittävää eroa ja Kimi hyödynsikin sen hienolla startillaan, hän harmitteli.


Räikkönen ohittikin Hamiltonin heti startissa, eikä Hamilton pystynyt kuittaamaan paikkaansa takaisin.

– Kun Kimi oli edellä, en voinut tehdä mitään oltuani liikkeellä hitaammilla renkailla. Piti olla radalla pidempään, mutta silloin piti yliajaa renkailla. Ja sitten kävimme varikolla 11. kierroksella, mikä oli aivan liian aikaista. He tulivat radalle yhdeksän sekuntia perässä, joten piti ottaa kiinni (tulevan varikkopysähdyksen takia), mutta renkaat loppuivat. Meni huonosta huonommaksi, Hamilton sanoi.

Hamilton ei vielä varmistanut viidettä maailmanmestaruuttaan. Se olisi tullut, jos hän olisi lopussa ohittanut Max Verstappenin ja Räikkösen.

– En tuntenut mitään (että mestaruus oli ulottuvilla). Ajattelin vain, että kaksi kaveria oli edelläni, jotka haluavat voittaa kisan. Ei siinä ollut mitään eroa. En ottanut riskiä. Kun nousin rinnalle, jätin paljon tilaa ja ajauduin radan ulkopuolelle, Hamilton totesi.


Liian suurta riskiä Hamilton ei halunnut ottaa. Onhan Verstappen tullut tunnetuksi kolariherkkyydestään.

– Maxille on annettava paljon tilaa. Hän voi olla kaukana minusta, mutta voin nähdä hänet, Hamilton nauroi.

Hamilton tarvitsee mestaruutensa varmistamiseen kolmesta kisasta enää viisi pistettä. Hän siis tuskin mestaruutta häviää, mutta pettynyt hän oli Austinin tulokseen silti.

– Halusin voittaa kaikki neljä viimeistä kisaa. Tämä päivä ei ollut kaikkein hienoin, mutta kolme kisaa on vielä jäljellä. Katsotaan, voimmeko tuoda hyvän suoritustason takaisin seuraavaan kisaan, hän sanoi.

Hamiltonille ei ole merkitystä, varmistaako hän mestaruuden Meksikossa, Brasiliassa vai Abu Dhabissa.

– Ei ole väliä, missä varmistamme. Silverstonessa olisi ehkä erityistä, mutta muilla radoilla ei ole väliä. Kun se on tehty, nukun paremmin, hän päätti.


Lue myös:

    Uusimmat