Lewis Hamilton myöntää nuoriso-osaston uhan: "On kaivettava syvältä"

Lewis Hamilton arvioi päättyvän kauden olleen hänen F1-uransa toistaiseksi paras. Hamilton painottaa, ettei ylimielisyyteen ole kuitenkaan varaa, koska nuoret haastajat laittavat hänet jatkossa entistä kovempaan mankeliin.

MAINOS

F1-kauden päättävä Abu Dhabin GP viikonloppuna C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 10.55 ja 14.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 11.55, aika-ajo klo 14.55
Sunnuntai: Abu Dhabin GP klo 15.00, ennakkotunnelmat klo 13.30!

C Moren sivulle pääset tästä

Hamilton voitti ensimmäisen mestaruutensa jo kymmenen vuotta sitten. Oman arvionsa perusteella hän on parantanut tasoaan niistä päivistä valtavasti.

– Kaudella 2008 olin vielä aika kakara. Olin vasta kehittymässä, Hamilton toteaa Racefans.net -sivuston mukaan.

– Minulla oli kyllä tarvittavaa lahjakkuutta, mutta ei tasaisuutta. Ei keskeistä vahvuutta henkisesti ja fyysisesti ottaa kaikkea vastaan, käsittelemään kaikkea, ja pysyä tasapainossa, Hamilton jatkaa.

Hamilton arvioi, ettei ole kehittynyt nykyiselle tasolleen niinkään lisänopeuden avulla. Henkinen puoli ja tasaisuuden löytäminen ovat ratkaisseet.

– Nyt iän ja kokemuksen kartuttua, kykenen siihen. Nykyään ei ole mitään, jota en kykenisi käsittelemään. Minulla on yhä kyky, joka minulla oli kakaranakin, mutta mentaalisella puolella minulla on keskitettyä kykyä ja tasapainoisuutta lähestyä asioita. Luulen, että tässä vaiheessa olen urani huipulla, mitä suorituskykyyn tulee, kuinka suoriudun tiimin kanssa.


Menestyksestään huolimatta Hamilton ei pidä kauttaan täydellisenä.

– Aina on parannettavaa. Emme voittaneet kaikkia kisoja. Oli yksittäisiä takaiskuja lähinnä vuoden alussa. Parannettavaa on ja odotan pystyväni siihen. Sitä odotan itseltäni.

Uusi sukupolvi haastaa Hamiltonia. Charles Leclerc ajaa ensi vuonna Ferrarilla ja Max Verstappen jatkaa Red Bullilla.

– Talven aikana on tehtävä työtä. On kaivettava syvältä. Nämä nuoret kaverit, kuten Leclerc Ferrarilla, ovat nälkäisiä todistamaan taitonsa. Ja Max (Verstappen) on yhä nälkäinen näyttämään tasonsa. Täytyy varmistaa, että olen yhä kilpailussa mukana, Hamilton toteaa.  


Lue myös:

    Uusimmat