Max Verstappen selitti radiossa esittämäänsä vaatimusta – Red Bull -tallikaveri kieltäytyy miettimästä edellisen toisintoa kotikisassaan

Viimein huippuautolla kotiyleisönsä eteen pääsevä Sergio Perez ei halua miettiä Red Bullin mahdollista tallimääräystä ennen viikonlopun Meksikon GP:tä. Kauden loppua kohti tallikaveri Max Verstappenin tarve uhrautuvalle avulle vain kasvaa.

Perez joutui tekemään Red Bullille palveluksen kaksi viikkoa sitten ajetussa Yhdysvaltain osakilpailussa, kun Mercedes-kuski Lewis Hamilton uhkasi Verstappenin kisavoittoa. Tuolloin meksikolainen valjastettiin pakottamaan Hamilton aikaiselle varikkokäynnille.

Tapaus nousi esiin Verstappenin tiimiradiossa, jossa maailmanmestaruudesta taistellut hollantilainen ehdotti Perezin kanssa taktikointia tiimille.

– Se oli minulle ihan vain loogista ajatella sillä tavalla, Verstappen perusteli asiaa RaceFans-sivustolle.

– Et tietenkään halua antaa heille massiivista rengasetua, ja meillä oli kaksi autoa kärkitaistelussa, niin silloin sitä etua pitää käyttää, hän jatkoi.

Skenaario saattaa hyvinkin toistua tänä viikonloppuna Meksikossa. Perez on luonnollisesti kotiyleisön suuri suosikki, mutta tässä vaiheessa kautta hänen on käytännössä mahdotonta kilpailla voitosta, ellei Red Bull satu sitä tarvitsemaan Verstappen jouduttua pois kamppailusta.

Toistaiseksi Perez ei halua miettiä mahdollisia tallimääräyksiä kotikisassaan.

– En näe oikein järkeä keskustella siitä nyt, Perez kommentoi Autosportin mukaan.

Sen sijaan Perez uskoo tiimin suorastaan toivovan hänelle voittoa Meksikosta. Samaan aikaan Verstappen on vain 13 MM-pisteen johdossa ennen Hamiltonia viisi kisaa ennen kauden loppua.

– Olen aika varma, että koko Red Bullin tiimi haluaa minun voittavan tänä viikonloppuna, Perez sanoi Autosportin mukaan.

– Tämä on meille todella tärkeä rata, ja taistelu on todella intensiivinen. Katsotaan, miten kisa menee, mutta sen uskon, että jos he haluavat minun voittavan jonkun kisan, niin se on tämä, joten minulla on täysi tuki kaikilta tiimissä, Perez vakuutti.

Lue myös:

    Uusimmat