Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas vaihtoehtoisella taktiikalla Ferrarien kimppuun – Mercedeksen analyysi kertoi jäätävän skenaarion lähtökiihdytyksestä

Toisesta ruudusta Venäjän F1-kisaan lähtevän Lewis Hamiltonin mukaan Mercedeksen oli vain tehtävä taktiikkansa toisin kuin vahvat Ferrarit. Siksi Mersu lähtee aiemmista kokemuksista huolimatta yrittämään voittoa pidennetyllä alkustintillä.

MAINOS

C Moren huippu-urheilut
katsottavissa maksutta!

C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi on asiakkaille maksuton kokeiluviikonloppu pe-su 27.9.-29.9.

Lue lisää täältä.

Venäjän GP suorana 27.-29.9.
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedes-kuskit Hamilton ja Valtteri Bottas ajoivat Ferrareista poiketen aika-ajon toisen osion nopeimmat kierroksensa keskikovilla renkailla, joten he pystyvät kisassa venyttämään varikkokäyntiään pehmeillä starttaavia Ferrarin Charles Leclercia ja Sebastian Vetteliä pitempään.

Hamilton tietää, että paalupaikalta lähtevällä Leclercilla on startissa parempi pito turvanaan, mutta jotain Mersun piti yrittää. Ferrarin taktiikan peilaaminen ei enää riitä.

– Tiedämme, että Ferrarin ilmanvastus on vähän pienempi tänä viikonloppuna, minkä lisäksi heillä on tehoja, joten meidän täytyy yrittää jotain, Hamilton kommentoi.

– Olemme nähneet parissa viime kisassa, että olemme olleet takana koko ajan, joten olimme onnekkaita, että pystyimme valitsemaan toisen strategian.

– Ykkösmutkaan on pitkä matka, joten ei ole aina paras juttu lähteä kovemmilla renkailla, mutta yritän roikkua Charlesin imussa häneltä vauhdin pois, jos saan mahdollisuuden. Siitä tulee kuitenkin vaikeaa, koska he ovat myös hyviä lähtijöitä, Hamilton tietää.

(juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Rengasvalmistaja Pirelli ennakoi kisataktiikoita seuraavasti:

Valtteri Bottas lähtee kisaan nelosruudusta toisen Ferrarin, Sebastian Vettelin rinnalta. Suomalaiskuskin mukaan edes eturivin valtaaminen ei olisi ollut Mercedekselle tae Ferrarien takana pitämisestä.

– Positiivinen juttu on se, että meillä on kisavauhti ollut aina hyvää. Kyllä varmasti pystymme (sunnuntaina) taistelemaan, Bottas kommentoi C Morelle.

– Uskon, että kisavauhtimme riittää voittotaisteluun, ja analyysin mukaan, vaikka olisimme olleet ekassa rivissä, niin suoravauhtierolla Ferrari tulee joka tapauksessa ohi ennen kakkosmutkaa, mutta me lähdemme mediumrenkaalla, niin se voi olla ihan hyvä vaihtoehto, Bottas arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat