Lewis Hamilton hengittää jo Michael Schumacherin maagisen ennätyksen niskaan – voitonnälkäinen brittikuljettaja puhuu tulevaisuudestaan

Lewis Hamilton ei pode menestyskrapulaa, vaikka kaiken voittanut kuljettaja hakeekin kuluvalla kaudella jo kuudetta maailmanmestaruuttaan. Brittikuski kertoo rakastavansa yhä ajamista, eikä aio eläköityä lähiaikoina.

Hamilton johtaa kesätauolla F1-sarjaa 62 pisteellä. Kuudes maailmanmestaruus olisi enää yksi vähemmän kuin legendaarisella Michael Schumacherilla. 81 voittoa urallaan ottanut Hamilton lähestyy myös saksalaisen 91 kilpailun voittoennätystä.

– Jonain päivänä minun pitää pysähtyä, mutta juuri nyt oloni on fantastinen fyysisesti ja henkisesti, 34-vuotias Hamilton sanoi Foxin haastattelussa.

– Suunnitelmiini ei tällä hetkellä kuulu lopettaa pian. Tehtävää on vielä jäljellä, enemmän voitettavaa, enemmän yhdessä saavutettavaa, sekä auton sisällä että ulkopuolella.

Hamiltonin nykyinen sopimus kattaa kauden 2020. Tuoreet kommentit kuitenkin viittaavat jo vahvasti jatkosopimukseen.

– Matka Mercedeksellä on ollut ilmiömäinen. Luulen, että juuri nyt olen vain innoissani, jotta voin nähdä, mitä voimme tehdä enemmän yhdessä ja mitä odottaa seuraavaksi, Hamilton sanoo.

– Rehellisesti sanottuna en tiedä, miksi jotkut ihmiset päättävät lopettaa aikaan, jolloin he päättävät lopettaa, mutta rakastan ajamista. Minä todella, todella rakastan sitä haastetta.

Hamiltonin 62 pisteen johto on suurin kaula MM-sarjassa sitten kauden 2011. 12 voittoa ensimmäisestä 15 kilpailusta on myös sarjan kovin lukema 15 vuoteen.

F1-sirkus jatkuu viikon kuluttua Belgian Spassa.

– Ferrarilla on ollut hyvä paketti, mutta he ovat selvästi tulleet kauteen filosofialla, joka ei toimi kaikkialla. Red Bull, en tiedä heidän muutoksistaan, mutta he ovat selvästi pystyneet muuttamaan suuntaa. Luulen, että moottori on vienyt heitä pitkälle eteenpäin, mikä on mahtavaa, Hamilton analysoi kilpailijoitaan.

Lue myös:

    Uusimmat