Mainos

Lewis Hamilton: "Ennen oli vaikeampaa – kakarat eivät enää maksa hintaa"

3:40

Lewis Hamilton kertoo C Moren haastattelussa, ettei ajattele mestaruutta, vaikka voi sen saavuttaa jo tulevana sunnuntaina. Hamilton ottaa kantaa myös F1:n muutoksiin ja toteaa ajamisen olevan helpompaa kuin uransa alkuvuosina.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – USA:n GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 17.55 ja 21.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 20.55, aika-ajo klo 23.55
Sunnuntai: USA:n GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Hamilton olisi ensi sunnuntaina viisinkertainen maailmanmestari, jos keräisi Austinin kisasta kahdeksan pistettä enemmän kuin Sebastian Vettel. Hamilton painottaa keskittävän ajatuksensa kuitenkin perusyöhönsä, kuten ennenkin.

– Voin ajatella mestaruutta. En kiellä itseäni ajattelemasta sitä. Mutta tällä hetkellä en sitä ajattele. En tiedä miksi. Mutta en tunne paineita siitä. Keskityn vain tekemään parhaani, hän kertoo.

Hamilton tekee työtään kierros kerrallaan. Hän palaa syyskuussa Singaporessa ajamaansa paalukierrokseensa, jota piti lähes täydellisenä.

– Autoon istuessani keskityn vain ajamaan seuraavan kierroksen mahdollisimman hyvin. Etsin joka kerta sitä Singaporen kierrosta. Se oli kuin taianomainen. Tunne oli mahtava, hän ilmoittaa.

3:22

Mercedes ja Hamilton olivat vielä kesällä takamatkalla, mutta syksyn tultua Ferrari putosi kyydistä. Hamiltonin mukaan menestyksen salaisuus on ennen kaikkea tiimityössä.

– Henkinen valmistautuminen on ollut isossa osassa. Myös tiimi. Jos viikonloppu ei ole mennyt hyvin, on käyty läpi, mitä olisi voitu tehdä toisin. Kaikkien panos tiimissä on ollut erinomainen.

Hamilton on saamassa tulevina vuosina useita nuoria haastajia. Max Verstappen, Pierre Gasly ja Charles Leclerc ovat lyhyessä ajassa tehneet läpimurtonsa.

Hamilton itse aloitti F1:ssä 2007 ja nousi heti huipulle. Hänen mielestään silloin oli kuitenkin haastavampaa.                    

– Ennen oli vaikeampaa. Siitä maksoi hinnan, jos ajoi ulos radalta. Nyt kakarat tulevat mukaan ja ajavat yli äärirajojensa ja menevät leveäksi, mutta eivät maksa hintaa. Heillä on paljon helpompaa, Hamilton sanoi.

Hamiltonin mukaan viime vuosikymmenen lopulla nousu hyvään sijoitukseen oli ulosajautumisen jälkeen aika lailla mahdotonta.

– Kun itse aloitin, oli reuna-alueilla lähinnä soraa. Jos ajoi ulos, maksoi siitä hintaa.


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja