Lewis Hamilton ei sulattanut tappiotaan tallikaverille – joutui selittelemään lausuntojaan

Mercedeksen Lewis Hamilton vihjasi, että George Russellilla olisi käynyt tuuri Saudi-Arabian kisassa, kun he ajoivat erilaisilla auton säädöillä. Russell itse on täysin eri linjoilla seitsenkertaisen maailmanmestarin kanssa.

George Russellin mukaan hänen ylivoimansa tallitoveriin nähden ei perustunut tuuriin, kuten Hamilton väitti. Russell oli selkeästi nopeampi aika-ajoissa ja itse kisassa hän sijoittui neljänneksi, kun Hamilton oli viides.

– Mielestäni ei ollut lainkaan kyse tuurista, vaan kyse on kisaan valmistautumisesta, Russell sanoo Sky Sportsin mukaan.

– Tiesin, että teimme muutoksia oikeaan suuntaan, ja uskoin, että säädöt ovat paremmat kuin Lewisilla.

Hamilton yritti selventää Saudi-Arabiassa antamiaan kommentteja Australiassa torstaina.

– Kommentoin yhtä tiettyä muutosta jousituksessa, jonka voi tehdä perjantaiyönä. Kun se tehdään, sitä ei voi enää muuttaa viikonlopun aikana, ja silloin otetaan riski. Joskus se toimii, joskus ei.

– Olen tehnyt niin aikaisemmin, ja joskus se on toiminut, toisinaan ei. Tällä kertaa se toimi Georgelle ja hän teki loistavaa työtä.

Sky Sportsin asiantuntija Karun Chandhok tuki Russellin sanomisia.

– Uskon, että tässä urheilulajissa ei ole sellaista asiaa kuin hyvä onni. On vain hyvää valmistelua, ja George näytti vihjailevan tätä tosiasiaa.

Hamiltonin ajosta Chandhokilla oli myös oma sanottavansa.

– Luulen, että Lewis ei missään vaiheessa päässyt sinuiksi auton kanssa. Hän ei missään vaiheessa löytänyt hyviä säätöjä, mitä George löysi.

Kaksikon välinen kilpa MM-sarjassa on toistaiseksi tiukka. Hamilton on 20 pistettä, ja hän on kaksi pistettä Russellia edellä. Viime kaudella Russell kepitti tallikaverinsa jopa 35 pisteellä, kun hän oli MM-sarjan neljäs. Hamilton jäi viime kaudella MM-sarjassa kuudenneksi.

Lue myös:

    Uusimmat