Levottomat-kohuelokuvasta 15 vuotta – nämä kuvat tekivät tähdistä seksisymboleja

Vieläkö muistat Levottomat-elokuvan tähdet?

Kun mikään ei tunnu miltään. Tätä dilemmaa pohdittiin Aku Louhimiehen esikoiselokuvassa Levottomat vuonna 2000.

Aikansa ilmiöksi muodostunut, runsaasti seksiä sisältävä elokuva käsitteli ystävyyttä, rakkautta, pettämistä ja ihmisenä kasvamista.

Elokuvan keskeisin hahmo on Mikko Nousiaisen näyttelemä ambulanssilääkäri Ari.

Ari ei halunnut sitoutua, vaan harrastaa mieluummin yhden illan suhteita.

– Nimeni liitettiin Levottomiin pitkäksi aikaa eikä minua haluttu castata hetkeen mihinkään. Toisaalta Renny Harlin bongasi minut ensimmäistä kertaa varmaan Levottomista. Siitä seurasivat Mannerheim sekä Viiden päivän sota, Nousiainen kertoo Imagessa.

Matleena Kuusniemi (Ilona) ja Petteri Summanen (Stigi) näyttelivät pitkään seurustellutta pariskuntaa, joka oli menossa naimisiin pian.

Elokuva nosti sen päänäyttelijät valkokankaiden tähdiksi. 

Katsojia Levottomat sai Suomen elokuvateattereissa yli 290 000, joka oli enemmän kuin yksikään toinen kotimainen elokuva samana vuonna.

Yksi suoraan Teatterikorkeakoulusta kameran eteen hypännyt oli Laura Malmivaara.

– Kun mainitsin äidilleni ennen kuvauksia vertauksen Käpy selän alla-elokuvaan, hän kehotti minua miettimään tarkkaan. Hahmollani oli elokuvassa vähiten seksiä, vain yksi seksikohtaus, joka kuvattiin viimeisenä työpäivänäni. Pakko myöntää, että paastosin sitä varten kolme päivää.

Rohkeassa roolissa nähtiin myös Irina Björklund, joka esitti papiksi valmistuvaa Hanna-Riikkaa.

Rikun roolista tunnettu Valtteri Roiha on sittemmin nähty Turun Linnateatterissa ja Turun kaupunginteatterin näytelmissä.


Lue myös:

    Uusimmat