Leonorea odottaa Estelle-serkkuaan makoisampi elämä

Madeleinen Leonore-tytärtä odottaa vapaampi elämä kuin serkkutyttöään Estelleä.

Ruotsin prinsessa Madeleinen tytär kastetaan Tukholmassa sunnuntaina 8.6. Leonore Lilian Maria -nimen saavasta pikkuprinsessasta tulee Gotlannin herttuatar ja maan kruununperimysjärjestyksessä hän on viides.

Koska Leonoren päätyminen maan hallitsijaksi ei ole kovin todennäköistä, odottaa pikkuprinsessaa huomattavasti vapaampi elämä kuin esimerkiksi serkkuaan Estelleä

Serkusten kastetilaisuuksissa on yhtäläisyyksiä – molemmat tilaisuudet toimittaa arkkipiispa Anders Wejryd ja molemmat prinsessat käyttävät ristiäisissään samaa perinnemekkoa. Estelle kuitenkin kastettiin Kuninkaanlinnan kirkossa, kun taas Leonoren juhla pidetään Drottningholmin kappelissa.

Myös vieraslistoissa on reilusti eroa: Leonoren ristiäisiin on kutsuttu "vain" 160 vierasta, kun Estellen kastejuhlan kutsulistalla oli peräti 400 nimeä. Estellen ristiäisissä oli paikalla runsaasti muiden Euroopan maiden kuninkaallisia, mutta Leonoren juhlaan heitä ei ole kutsuttu lainkaan.

Estelle sai kastajaisissaan viisi kummia. Leonorelle niitä on luvassa kuusi, ja heidät paljastetaan vasta sunnuntaina.

Vielä enemmän kaksikon elämät tulevat kuitenkin eromaaan toisistaan ristiäisten jälkeen. Leonoren elämästä ennustetaan huomattavasti vapaampaa kuin Estelle-serkkunsa, joka on kruununperimysjärjestyksessä jo toinen heti äitinsä Victorian jälkeen. Leonore on listalla vasta viidentenä Victorian, Estellen, Carl Philipin ja Madeleine-äitinsä jälkeen.

Siinä missä Estelle on syntymästään asti totutellut elämään kuninkaallisissa maisemissa Hagan linnassa, Leonoren kotikulmat sijaitsevat Manhattanilla yrityspohatoistaan ja varakkaista julkkiksistaan tunnetulla alueella.

Vaikka Leonorea koskee vähemmän rajoituksia ja velvoitteita kuin Estelleä, joitakin vaatimuksia hovillakin kuitenkin on prinsessansa suhteen. Mikäli pienokainen haluaa pitää kiinni prinsessatittelistään, tulee hänen muuttaa Ruotsiin kuuden vuoden kuluessa käydäkseen ruotsalaista koulua.

Lähde: Aftonbladet


Lue myös:

    Uusimmat