Mainos

Leonian yt-neuvottelut siirtyvät päivällä

Leonia-pankin maksupalvelua koskevat yt-neuvottelut eivät päässeet alkuun sovitussa aikataulussa tänään. Aloitusta lykättiin työnantajan pyynnöstä yhdellä päivällä.

Neuvotteluissa käsitellään noin 450 työsuhteen lopettamista. Tarkoituksena on sulkea kokonaan Tampereen maksupalvelukeskus, jossa on 364 työntekijää. Huomenna alkavia neuvotteluja käydään Helsingissä. Ne on tarkoitus viedä läpi kahdessa viikossa. Postipankin toimihenkilöt ry:n puheenjohtaja Jarmo Rantanen toivoo, että lykkäyspyyntö on merkki vakavasta harkinnasta. Työntekijäpuoli lähtee liikkeelle siitä, että Tampereen maksupalvelukeskusta ei lopeteta.

Valtio omistaa Leonian kokonaan. Työpaikkojen raju leikkaus on herättänyt laajaa vastustusta. Päättäjistä mm. työministeri Liisa Jaakonsaari (sd.), hallintoministeri Jouni Backman (sd.) ja STTK:n puheenjohtaja Esa Swanljung ovat suositelleet pankille uutta harkintaa. Pirkanmaan sosiaalidemokraatit vaativat puoluetta vaihtamaan pankkia, jos Leonia ei peru irtisanomisia.

Vasemmistoliiton Tampereen kunnallisjärjestö liittyi arvostelijoihin tänään. Se arvelee, että Leonian suunnitelmat johtavat tilien lakkauttamiseen. Kunnallisjärjestö kehottaa seuraamaan tarkoin kokoomuksen puheenjohtajan Sauli Niinistön ja kansanedustaja Anssi Rauramon toimia. Rauramo on Leonian hallintoneuvoston puheenjohtaja, ja Niinistö käyttää isännän ääntä valtiovarainministeriön kautta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.