Leonardo ei ollut harrastanut seksiä ja kuuli, ettei eläisi kolmekymppiseksi – urheilija sai todeta: "Olen joku muu"

Leonardo Machado painoi 200 kiloa. Hän kuuli lääkäriltä, ettei eläisi samaa menoa kolmekymppiseksi. Sitten Machado muutti tapansa, ja brasilialainen on nykyään kovakuntoinen kilpakehonrakentaja.

Leonardo Machado oli kamppaillut ylipainon kanssa lapsesta saakka. 11-vuotiaana hän painoi jo yli 90 kiloa, ja aikuisena puntari heilahti jopa 200 kiloon. Ennuste ei näyttänyt hyvältä.

Machado kertoi tammikuun alussa Instagram-päivityksessään 8.1. edessä olleesta 31-vuotissyntymäpäivästään. Hän avasi, ettei koskaan uskonut saavuttavansa kyseistä ikää – lääkäri oli sanonut, ettei hän elämäntavoillaan eläisi kolmekymppiseksi.

Machado päätti laittaa rutiininsa remonttiin, mistä myös muun muassa Fitness Volt -sivusto on raportoinut. Machado karsi rasvaisen pikaruoan ruokavaliostaan ja alkoi käydä kuntosalilla pudottaakseen painoa sekä rakentaakseen lihaksikasta vartaloa. Hän on käynyt myös vatsan muotoiluleikkauksessa.

Muutos tiukkakuntoiseksi kehonrakentajaksi on ollut valtava. Sen Machado on tehnyt kovalla päättäväisyydellä. Hän kertoo 90 prosentin ihmisistä pitäneen mahdottomana, että hän astelisi jonain päivänä kehonrakennuslavalle, mutta Machado on tavoitteensa toteuttanut ja kisannut Brasiliassa.

"En ole enää se jätkä"

Machado on lavalle astuttuaan saanut rohkeutta puhua naisille. Itsetunto-ongelmista kärsinyt mies ei ollut koskaan harrastanut seksiä ennen elämänmuutostaan, ja hän pelkäsi aiempien kokemustensa myötä pakkeja.

Machadoa hävetti jopa mennä kauppaan, koska hän koki, että häntä katsottiin säälillä ja inholla.

– En pitänyt itsestäni huolta. Käytin kaikenlaisia vaatteita, jopa repeytyneitä, eikä minulla kirjaimellisesti ollut itsetuntoa, Machado kertoi.

Eräänä päivänä mies kuitenkin karisti aiemman elämänsä tomut kintereiltään.

– Olin todella hämmentynyt, mutta katsoin itseäni peilistä ja sanoin: ”En ole enää se jätkä, ei ole mitään syytä pelätä, enkä pelkää. Olen joku muu.”

Machado uskoo yhä kehittyvänsä. Hän haluaa osoittaa, ettei kukaan voi kertoa, mikä olisi mahdotonta. 

– Unelmoikaa, rakkaani! Unelmoikaa mahdottomimmista unelmista, mistä pystytte! Ja pitäkää mielessänne, että niiden saavuttaminen vaatii paljon, paljon sinnikkyyttä ja yrittämistä! 

Rajua rääkkiä! Näin kehonrakentaja Timo Naapila treenaa kuusinkertaisen Mr. Olympian Dorian Yatesin opissa 0:59
Katso myös: Rajua rääkkiä – näin kehonrakentaja Timo Naapila treenasi kuusinkertaisen Mr. Olympian Dorian Yatesin opissa.

Lue myös:

    Uusimmat