Mainos

Lentoyhtiöt ottavat vaaran tosissaan: Finnair pyytää kertomaan, jos matkustajalla on Samsungin räjähdysaltis puhelin

Finnair kieltää lennoillaan Samsungin Galaxy Note 7 -puhelimen pitämisen päällä. Kyseistä puhelinmallia ei saa myöskään ladata, eikä laittaa ruumaan.

Samsung on nyt keskeyttänyt puhelimensa lippulaivamallin myynnin, sillä sen tietoon on tullut useita tapauksia, joissa puhelin on räjähtänyt.

– Meillä on check in -deskeillä sekä nettisivuilla ilmoitus, jossa kerrotaan, että kyseistä mallia ei saa laittaa ruumaan. Lisäksi kuulutamme koneissa varmuuden vuoksi, että kyseinen puhelin on sammutettava matkan ajaksi, kertoo Finnairin mediasuhteiden johtaja Päivyt Tallqvist.

Tallqvistin mukaan lentohenkilökunnalla on valmius muun muassa tulipalojen sammuttamiseen koneessa, mikäli sellainen tilanne tulisi eteen. Hänen tietoonsa ei ole kuitenkaan tullut yhtään tapausta, jossa kyseinen puhelin olisi kuumentunut.

– Tätä puhelinta ei saa pitää ruumassa. Jos joku on sen sinne ehtinyt laittaa, mietimme, mitä teemme, Tallqvist muotoilee sanansa.

Finnair pyytää myös lentokoneessa olevia ihmisiä ilmoittamaan lentohenkilöstölle, mikäli oma Samsung Galaxy Note 7 on kadonnut tai kuumentunut.

Samanlaisia rajoituksia on myös useilla muilla lentoyhtiöillä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.