Mainos

Lentoyhtiöiden suuremmat polttoainekulut näkyvät hinnankorotuksina

Tänään lippujen hinnankorotuksista ilmoittivat ranskalaisyhtiö Air France sekä sen hollantilainen tytäryhtiö KLM. Finnair kertoi lentohintojen korotuksista jo eilen osavuosikatsauksensa yhteydessä.

Useat lentoyhtiöt ovat ilmoittaneet uusista hinnankorotuksista ennätysmäisen korkealle nousseiden polttoainekustannusten vuoksi.

Ranskalainen lentoyhtiö Air France kertoi tänään nostavansa pitkien matkojen polttoainelisämaksujaan 12 eurolla ensi maanantaista alkaen. Keskipitkillä matkoilla Air Francen korotukset ovat kolme euroa ja kansallisilla lennoilla kaksi euroa. Lisämaksut ovat yhtiön mukaan niin kauan voimassa, kunnes öljyn tynnyrihinnat pysyvät alle 35 dollarissa 30 päivän ajan.

Ranskalaisyhtiön hollantilainen tytäryhtiö KLM kertoi puolestaan kallistavansa lentohintojaan keskimäärin kolmella eurolla syyskuun alusta alkaen.

Finnair ilmoitti eilen osavuosikatsauksensa yhteydessä, että se aloittaa lentohintojensa korottamisen ensi viikon tiistaina. Lippujen hinnat nousevat yhtiön mukaan loppuvuonna keskimäärin 7,5 prosenttia polttoaineen kallistumisen vuoksi. Myös Lufthansa, British Airways, Cathay Pacific ja Singapore Airlines ovat muiden muassa kertoneet korottavansa hintojaan tai suunnittelevansa tekevän niin.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.