Lentoturman uhreille järjestettiin muistohetki Indonesiassa

Jaavanmereen pudonnen matkustajakoneen uhrien omaisia ja kaupungin asukkaita kokoontui tänään muistohetkeen Indonesiassa Surabayan kaupungissa.

Maan pääkaupungissa Jakartassa puolestaan uudenvuoden juhlinta aloitettiin rukouksella uhrien muistoksi. 

Ensimmäiset kaksi kuolonuhreista kuljetettiin Surabayaan tänään. Ruumiit kuljetettiin sairaalaan tutkimuksia ja tunnistusta varten.  
Indonesialaiset pelastusmiehistöt ovat kertoneet löytäneensä tähän asti merestä kaikkiaan seitsemän ruumista. Yhden vainaja yllä oli lentoemännän univormu. 

Pelastusmiehistöt kuitenkin peruivat aiemman tiedon, jonka mukaan yhdellä ruumiilla olisi ollut pelastusliivi yllään.  
Viranomaiset toivovat löytävänsä mahdollisimman monen lentoturmassa surmansa saaneen ruumiin. Etsintöjä on kuitenkin vaikeuttanut huono sää. Esimerkiksi helikopterit ovat joutuneet rajoittamaan lentojaan, ja merellä on useiden metrien korkuisia aaltoja. 

Hylky ehkä paikannettu

Surabayaan on kerääntynyt omaisia, jotka odottavat tietoja matkustajina olleista läheisistään. Heidän joukossaan oli 60-vuotias Hadi Widjaja, joka on valmistelemassa hautajaisia pojalleen Andreasille ja miniälleen Enny Wahyunille.  

– Haluan tietää, ovatko pelastajat löytäneet heidän ruumiinsa. Presidentti on sanonut, että he tekevät parhaansa heidän löytämisekseen. Mutta jos heitä ei löydetä, heitän kukkia mereen sanoakseni heille jäähyväiset, Widjaja sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Etsintäryhmä uskoi paikallistaneensa kaikuluotaimella AirAsia-yhtiön koneen hylyn merenpohjasta. Etsintää johtava Fransiskus Bambang kuitenkin sanoi, että vahvistusta koneen löytöpaikasta ei vielä ole, vaan etsinnät jatkuvat yhä.

Myös AirAsia -yhtiön johtaja Tony Fernandes kiisti tiedon, jonka mukaan kaikuluotaimella olisi paikannettu kone merenpohjasta.  
Airbus 320 -tyypin kone oli matkalla Surabayasta Singaporeen, kun se katosi sunnuntaiaamuna. Siinä oli 162 ihmistä, valtaosa heistä indonesialaisia.  

Lue myös:

    Uusimmat