Mainos

Lentokoneen ovi iskeytyi voimalla päin – miehistön jäsen kuoli Kittilän lentokentällä

Miehistön jäsen on kuollut Kittilän lentoasemalla sattuneessa onnettomuudessa, kertoo Onnettomuustutkintakeskus (OTKES).

Otkes on aloittanut tapauksesta alustavan paikkatutkinnan.

Twiitissä Otkes mainitsee, että turma sattui liikesuihkukoneen oven käsittelyn yhteydessä.

– Vain miehistön jäsenet ovat olleet paikalla. Jotain on tapahtunut, kun koneen ovea on käsitelty. Ovi on iskeytynyt erittäin voimallisesti yhteen henkilöön, joka on kuollut, kertoo MTV Uutisille Otkesin viestintäpäällikkö Sakari Lauriala.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, mikä aiheutti oven iskeytymisen ja millä tavalla oven iskeytyminen aiheutti miehistön jäsenen kuoleman. Myöskään liikelentokoneen matkustajista ei ole tietoa. He eivät olleet paikalla turmahetkellä.

Otkes sai tapauksesta ilmoituksen kello 16.30.

Myös poliisi vahvistaa tapahtuneen MTV Uutisille. Oulun johtokeskuksen mukaan tapaukselle on nimitetty tutkinnanjohtaja, joka on paikan päällä Kittilässä. Poliisi sekä Otkes tiedottavat tutkinnan etenemisestä lisää myöhemmin.

Otkesin johtaja Veli-Pekka Nurmi arvioi, että Otkes voi kertoa lisätietoa tapauksesta aikaisintaan huomenna perjantaina. Keskus sai tutkijaryhmän paikalle Lapista, mutta pitkien etäisyyksien takia tutkinnan aloittamisessa kestää.

– Erikoinen tapaus, epätavallinen tapahtumaketju. Tekninen tutkinta ratkaisee paljon, Nurmi kommentoi MTV Uutisille.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.