Mainos

Kittilän erikoisesta lentoasematurmasta lisätietoa: Koneen ovi osui voimalla 50-vuotiaaseen kapteeniin – kuoli heti

Lentokoneen miehistön kapteeni on kuollut onnettomuudessa Kittilän lentokentällä iltapäivällä. Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) on aloittanut alustavan tutkinnan tapauksesta, jossa noin 50-vuotias ulkomaalainen mies kuoli liikesuihkukoneen oven käsittelyn yhteydessä.

Lapin poliisin mukaan pientä 20-paikkaista pienkonetta oltiin valmistelemassa lähtöön ja koneen kapteeni oli ollut menossa koneeseen. Koneen ulko-ovi oli osunut kapteeniin siten, että hän kuoli heti tapahtumapaikalla elvytysyrityksistä huolimatta.

Tapahtumahetkellä koneessa ei ollut matkustajia. Poliisi ei epäile tässä vaiheessa rikosta. Poliisi ja onnettomuustutkintakeskus jatkavat asian selvittämistä.

Liikelentokone on rekisteröity Itävaltaan. Pienehkö kone on mallia Gulfstream G 150, joita käytetään yleensä yksityislentoihin. 

Onnettomuustutkintakeskus aloittaa turman paikkatutkinnan tänä iltana, Otkes tviittasi ennen iltakahdeksaa.

Onnettomuustutkintakeskuksen ilmailuonnettomuuksien johtava tutkija Ismo Aaltonen kertoo Lapin Kansalle, että tarkoitus on ainakin selvittää, onko koneessa jotain sellaista teknistä vikaa, että ovi olisi auennut erittäin voimakkaasti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.