Mainos

Lentoasemien nestetarkastus uudistuu perjantaina

Lentoasemien nestetarkastus uudistuu perjantaina, Finavia muistuttaa.

EU:n uusi nesteasetus tulee voimaan, ja kaikki käsimatkatavaroissa olevat nesteet läpivalaistaan.

- Kaikki laukkuihin unohtuneet nesteet, kuten kosmetiikka- ja hygieniatuotteet, vauvanruuat ja lääkkeet aiheuttavat lisätarkastuksen, sanoo Finavian turva-asiantuntija Jari Amnell.

Mikä on nestemäinen tuote?

Nesteitä ovat muun muassa elintarvikkeet (juomat, säilykkeet, pakasteet, leivonnaiset, rahkatuotteet jne.) sekä kosmetiikka- ja hygieniatuotteet (voiteet, rasvat, geelit, hammastahnat, partavaadot, ripsivärit jne.).

– Kätevänä nyrkkisääntönä voidaan pitää aineen levittyvyyttä. Jos tuotetta voi levittää veitsellä, on se nestettä, Finavian turva-asiantuntija Jari Amnell määrittelee.

 

Erityisesti vauvanruuat ohjeistetaan pakkaamaan niin, että ne on helppo ottaa pois käsimatkatavaroista ja esittää turvatarkastajalle. 

Käsimatkatavaroissa saa edelleen kuljettaa nesteitä enintään sadan millilitran purkeissa. Tätä isommat nestepakkaukset on pakattava ruumaan menevään matkatavaraan.

Matkustamoon saa ottaa mukaan matkan aikana tarvittavat vauvanruuat, lääkkeet ja erityisruokavalion edellyttämät nesteet. Niiden pakkauskoko voi olla isompi kuin sata millilitraa.

Finavia on hankkinut uusia analysointilaitteita lentoasemilleen kolmen miljoonan euron arvosta.   

Finavian mukaan turvatarkastuksissa voi esiintyä hitautta uuden toimintatavan käyttöönottovaiheessa. Tämän vuoksi kentälle on syytä tulla ajoissa erityisesti helmi- ja maaliskuussa. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.