Lentismiesten jatkohaaveet kaatuivat lopullisesti – Italia näytti kaapin paikan

Suomen lentopallomaajoukkueen pienenpieni oljenkorsi pääsystä MM-kisojen kolmannelle kierrokselle haihtui lopullisesti, kun Italia nujersi sinivalkomaajoukkueen Milanossa suoraan kolmessa erässä 25–20, 25–18, 25–16.

Videolla perjantain Tulosruutu.

Suomi pystyi haastamaan Italiaa parhaiten avauserässä, jossa se taisteli puoliväliin sinnikkäästi ja oli ajoittain johdossakin. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä vahvemmin se kuitenkin kääntyi maailmanvalioihiin lukeutuvan rutinoituneen isäntämaan eduksi, joka nuiji Suomea jokaisella osa-alueella syötöstä vastaanottoon ja torjuntaan.

Samalla Suomen pikkiriikkiset toiveet jatkopaikasta kolmennalle kierrokselle haihtuivat lopullisesti ilmaan. Suomen olisi alkulohkosta mukaan tulleiden pisteiden jälkeen pitänyt voittaa MM-jatkolohkossa kaikki kolme vastustajaansa ja lisäksi muilta joukkueilta olisi vaadittu sopivaa ristiinpelaamista.

Tappio tuli kuitenkin heti ensimmäisessä jatkolohkon ottelussa Italialle, jota Suomi ei ole voittanut 40 vuoteen. Suomi kohtaa MM-kisoissa vielä Hollannin lauantaina ja Venäjän sunnuntaina.

Lue myös:

    Uusimmat