Mainos

Lennoltaan myöhästymässä ollut mies päätti viivästyttää koneen lähtöä ja soitti tekaistun pommiuhkauksen – yksi kriittinen virhe paljasti soittajan

Britanniassa on pidätetty mies, joka yritti viivästyttää lentonsa lähtöä, jotta ehtisi siihen itse, kertoo BBC.

Jacob Meir Abdellak soitti poliiseille kahdeksan minuuttia ennen hänen lentonsa suunniteltua lähtöä Lontoon Gatwickin lentokentältä Los Angelesiin viime toukokuussa.

Tiistaina mies myönsi syyllisyytensä väärän tiedon levittämiseen ja hänet tuomittiin 10 kuukaudeksi vankeuteen.

Pelko lennolta myöhästymisestä johti soittoon

Toukokuussa perättömän pommiuhkauksen soittanut mies oli oikeuden mukaan ollut myöhässä omalta lennoltaan ja ajatellut, että uhkaus viivästyttäisi lennon lähtöä. Näin kävikin, sillä lento viivästyi normaalista aikataulustaan 90 minuuttia.

Mies ei uhkauksestaan huolimatta päässyt nousemaan lentokoneeseen myöhäisen saapumisensa takia.

Syyllistä ei tarvinnut etsiä liian pitkään: mies oli nimittäin unohtanut, että soitti pommiuhkauksen samasta puhelimesta, millä oli varannut myös lentolippunsa.

Abdellak pidätettiin Gatwickin lentokentältä 11 päivää myöhemmin, kun hän yritti nousta toiseen Yhdysvaltoihin lentävään koneeseen.

Ranskan kansalainen myönsi tällöin, että pommiuhkauksessa käytetty puhelinnumero oli hänen omansa, mutta mies väitti kadottaneensa puhelimensa sim-kortin paria päivää aikaisemmin.

Oikeudessa Abdellak muutti kuitenkin kertomustaan ja myönsi syyllisyytensä tekoon.

Teot naurettavia

Gatwickin poliisilaitos kuvaili miehen tekoja "naurettaviksi".

– Hän oli myöhästymässä lennoltaan ja ajatteli, että olisi hyvä idea soittaa lennolle pommiuhkaus. Tämä osoittautui olemaan huonoin mahdollinen päätös, minkä hän olisi voinut tehdä, kertoo Marc Clothier Gatwickin poliisista.

– Abdellakin toimet aiheuttivat paljon pelkoa ja ahdistuneisuutta sekä koneen henkilökunnalle että kyydissä olleille matkustajille, hän lisää.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja