Lenita Airisto väittää uutuuskirjassa: Spede yritti raiskata

Yrittäjä Lenita Airiston väittää uutuuskirjassaan edesmenneen viihdelegenda Spede Pasasen yrittäneen raiskata hänet.

Yrittäjä Lenita Airisto kertoi Savon Sanomille vuonna 2018 joutuneensa raiskauksen yrityksen kohteeksi. Tuolloin hän kuvaili tekijää viihde-elämän kukko -nimikkeellä.

Tänään julkaistussa Noitanaisen ilosanoma -kirjassaan (Bazar), Airisto väittää edesmenneen viihdelegendan Spede Pasasen olleen mies raiskausyrityksen takana.

Kirjassa Airisto kuvailee tilannetta, kun hän oli mennyt tapaamaan Pasasta taustahaastattelun merkeissä ennen seuraavan päivän tv-haastattelua. Asiallinen keskustelu oli kestänyt alle tunnin, jonka jälkeen Airiston mukaan tapahtui jotain täysin odottamatonta.

– Spede hyökkäsi päälleni, kaatoi minut sohvalle ja tunsin, miten hänen kielensä tunkeutui suuhuni. Tämä oli paitsi äärimmäisen vastenmielistä, myös täysin odottamatonta. Olin tukehtua hänen hikisen ruhonsa alla enkä pystynyt liikkumaan. Hänen kielensä esti minua huutamasta ja hänen puuskutuksensa teki selväksi, että tilanne etenisi raiskaukseksi, kirjassa kerrotaan.

Airisto kertoo päässeensä tilanteesta pois potkaisemalla miestä.

– Potkuni voimasta Spede joutui muuttamaan asentoaan päälläni ja pääsin pudottautumaan nopeasti lattialle ja juoksemaan ulko-ovelle ja talon rappukäytävään. Spede nilkutti vessaan.

Tv-ohjelman juontajana tuolloin työskennellyt Airisto haastatteli miestä seuraavana päivänä tv-lähetyksessä.

– Tunnelma oli jäätävä. En kertonut iljettävästä raiskausyrityksestä studiolla kenellekään. En edes harkinnut kertovani Donnerille. Kerroin läheisille ystävilleni ja sitten monelle alan yhteistyökumppaneille. Hämmästyin heidän reaktioistaan. ”Etkö sinä tiennyt? Tämähän on kaikkien tiedossa! Miksei kukaan varoittanut sinua?”

Kirjassa Airisto kertoo, ettei uskaltanut tuoda tapahtumaa julkisuuteen, sillä 90-luvulla naisia syyllistettiin miesten väärinkäytöksistä. Hän kertoo, että viime aikoihin asti naiset ovat itse suojelleet raiskaajia puhumattomuudella. Nykyään Airisto haluaa myös toimia itse kuten hän kehottaa muita naisia – puhumaan rohkeasti tapahtumista nimiä myöten.

Airisto vierailee tänään myös Viiden jälkeen -ohjelmassa. 

Viiden jälkeen MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa joka arkipäivä klo 17-18:30.

Lue myös:

    Uusimmat