Lenita Airisto väittää kirjassaan, että Spede yritti raiskata hänet – Hannele Lauri pöyristyi: "Se Pertti, jonka minä tunsin, ei tekisi tuollaista"

Hannele Lauri oli viihdelegenda Pertti ”Spede” Pasasen pitkäaikainen ystävä.

Yrittäjä Lenita Airisto julkaisi tänään Noitanaisen ilosanoma -kirjan (Bazar). Airisto väittää kirjassaan, että edesmennyt viihdelegenda Spede Pasanen yritti raiskata hänet aikoinaan.

Kirjassa Airisto kuvailee tilannetta, kun hän oli mennyt tapaamaan Pasasta taustahaastattelun merkeissä ennen seuraavan päivän tv-haastattelua. Asiallinen keskustelu oli kestänyt alle tunnin, jonka jälkeen Airiston mukaan tapahtui jotain täysin odottamatonta.

– Spede hyökkäsi päälleni, kaatoi minut sohvalle ja tunsin, miten hänen kielensä tunkeutui suuhuni. Tämä oli paitsi äärimmäisen vastenmielistä, myös täysin odottamatonta. Olin tukehtua hänen hikisen ruhonsa alla enkä pystynyt liikkumaan. Hänen kielensä esti minua huutamasta ja hänen puuskutuksensa teki selväksi, että tilanne etenisi raiskaukseksi, kirjassa kerrotaan.

Airisto kertoo päässeensä tilanteesta pois potkaisemalla miestä.

MTV Uutiset tavoitti näyttelijä Hannele Laurin, joka oli Speden läheinen ystävä aina 80-luvulta tämän kuolemaan asti.

– En voi sanoa Lenitalle, että puhut paskaa, kun en ole ollut tilanteessa. Se Pertti, jonka minä tunsin, ei tekisi tuollaista. Olen aivan pöyristynyt, Lauri hämmästelee.

Lauri työskenteli Speden kanssa vuosikausia.

– Pertti oli hirveän ujo, mutta hänen kanssaan pystyi puhumaan mistä vain. Hän oli todella lämmin ainakin meille. Kukaan minun kollegani ei ole sanonut asiasta. Käsittämätöntä, että muka hyökkää päälle.

– Ainahan on sanottu, että Pertti oli muka naistenmies. Hän oli hillitty naisten seurassa, eikä antanut meidän kiroilla. Pertti aina sanoi: naiset eivät kiroile. Minä en nähnyt häntä muuta kuin Riitta Väisäsen kanssa. He olivat aina yhdessä ja Pertti jumaloi Riittaa.

Airisto vierailee tänään myös Viiden jälkeen -ohjelmassa. 

Viiden jälkeen MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa joka arkipäivä klo 17-18:30.

Lue myös:

    Uusimmat