Lenita Airisto muisteli Vesa-Matti Loiria värikkäin sanakääntein

3:46
Lenita Airisto muisteli Vesa-Matti Loiria värikkäin sanakääntein

Vesa-Matti Loiri siunataan viimeiselle matkalleen tänään 20. syyskuuta. 

Yrittäjä Lenita Airisto saapui viihdetaiteilija Vesa-Matti Loirin siunaustilaisuuteen Johanneksenkirkolle. Saapuessaan hän muisteli edesmennyttä ystäväänsä lämpimin sanakääntein. 

– Kiitos kaikesta ja kaikista ihanista hetkistä, Airisto kiitti MTV Uutisten lähetyksessä edesmennyttä ystäväänsä.

Airisto kuvailee Loiria mieheksi, joka tunsi itsensä.

– Vesa-Matti tunsi itsensä. Hän oli etsinyt ja löytänyt oman äänensä. Sillä hän inspiroi muitakin ihmisiä ja suomen kansalaisia löytämään oman äänensä.

Kaksikko kuvasi aikanaan myös yhteistä tv-ohjelmaa, jota Airisto muisteli niin ikää lämmöllä.

– Niitä oli erilaisia tapaamisia. Merkittävin oli se, että teimme yhdessä Jatkoaika-ohjelmasarjaa, jossa oli jatkuvasti yli miljoonan katsojaluvut. Siinä hän kaatui aina portailla tai tasaisella maalla. Hän koetteli tv-katsojien ymmärryksen rajoja. 

– Tällä kaatumisellakin oli viesti, että kaadutaan ja noustaan pystyyn ja jatketaan matkaa. Ei jäädä ruikuttamaan, Airisto tiivisti. 

Paikalle siunaustilaisuuteen on tulossa myös valtionjohtoa. Presidentti Sauli Niinistö ei aikataulullisista syistä pysty osallistumaan, mutta rouva Jenni Haukio osallistuu tilaisuuteen. Myös pääministeri Sanna Marin saapui paikalle.

Loirin omaiset ovat toivoneet, että siunaustilaisuus vietetään vain läheisten ja kutsuttujen läsnä ollessa. Omaiset ovat hyväksyneet toimittajia kirkkoon seuraamaan siunaustilaisuutta. Myös MTV Uutiset osallistuu tilaisuuteen.

Katso myös: Näin Loirin näyttelijäkollegat Esko Roine ja Heikki Kinnunen muistelevat liikuttuneina uriensa alkua taiteilijalegendan kanssa

1:19
Näyttelijät Esko Roine ja Heikki Kinnunen saapuivat yhdessä Vesa-Matti Loirin siunaistilaisuuteen: "Aina tapahtui jotain, kun Vesku oli paikalla"

MTV Uutiset Liven haastatteluun saapui myös Lasse Virén

1:35
Näin Lasse Virén muisteli Vesa-Matti Loiria


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja