Mainos

Lenin--tietoutta Suomesta Venäjälle

Tampereen Lenin-museo vie Lenin-tietoutta Suomesta Venäjälle. Museo on valmistanut Lenin ja Suomi -aiheisen kiertonäyttelyn venäläisille museoille. Näyttely on esillä Viipurin linnassa touko-kesäkuun ajan. Sen jälkeen materiaali kiertää museoissa Pietarin alueella. Näyttely on ensimmäinen Suomesta Venäjälle lähetetty vallankumousjohtaja V. I. Leniniin liittyvä kokoelma.

Museonjohtaja Aimo Minkkisen mukaan näyttely kertoo valokuvin, dokumentein ja tekstein Suomen demokratian kehityksestä 1800-luvulta 1920-luvulle. Leniniltä on valittu kommentit Suomen tapahtumiin. Paikallisväriä antavat otteet Väinö Linnan teoksesta Täällä Pohjantähden alla. Pyyntö näyttelyn kokoamiseen tuli Viipurin linnan valtiolliselta museolta.

Tampereen Lenin-museolla on yhteistyösopimus viipurilaismuseon kanssa. Viipurissa suomalaisaineisto asetettiin näytteille viime viikolla. Sitä ryyditettiin paikallisista varastoista esiin nostetuilla patsailla. Kesän aikana näyttely siirtyy Poliittisen historian museoon Pietariin. Näyttelyn käsikirjoituksen laati ja materiaalin kokosi Lenin-museon projektityöntekijä Mia Heinimaa. Valokuvat ja dokumentit ovat digitaalisia kopioita alkuperäisistä. Materiaali jää pysyvästi venäläisille museoille.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.