Lena Dunham jyrähtää arvostelijoille: "Milloin opimme, että hoikkuus ei ole sama kuin terveys ja onnellisuus?"

Lena Dunhamin hääkuvat saivat arvostelijat liikkeelle.

Suositun Girls-sarjan luoja ja näyttelijä Lena Dunham avioitui syyskuussa muusikko Luis Felberin kanssa. Häihin valmistautumisesta ja itse juhlista julkaistiin lukuisia kuvia Voguessa.

Dunham kertoo julkaisemassaan Instagram-postauksessa pitäneensä pientä lomaa häiden jälkeen, mutta vilkaisseensa sen jälkeen hääkuvien saamia kommentteja sosiaalisessa mediassa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vaikka suurin osa kommenteista oli sellaisia, mihin ei Dunhamin mukaan kannattaisi vaivautua vastaamaan tai jakaa seuraajilleen, yhteen kommenttien teemoista hän päätti reagoida.

– Tämä on tarina, jota en halua muiden naisten tai ihmisten saavan päähänsä, että minun pitäisi olla jotenkin häpeissäni, koska kehoni on muuttunut siitä kun olin viimeksi televisiossa, Dunham kirjoittaa.

"Milloin opimme?"

Dunhamin mielestä vitsit siitä, "söikö Dunham muut Girls-sarjan näyttelijät" eivät ole kovin omaperäisiä ja on ylipäätään ironista verrata Dunhamin vartaloa Girls-sarjan hahmoon, jonka painoa arvosteltiin yhtä lailla.

– Milloin opimme, että hoikkuus ei ole sama asia kuin terveys ja onnellisuus? Tottakai painon pudotus voi olla seurausta elintapojen positiivisesta muutoksesta, mutta arvatkaapa mitä? Niin voi myös painon nousu, Dunham ripittää.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kuvat, joihin Dunhamin hääkuvia vertaillaan, on otettu aikaan, jolloin Dunham oli omien sanojensa mukaan addikti ja sairasti vielä diagnosoimatonta sairautta.

Huffpostin mukaan Dunham kertoi lokakuussa 2018 Dax Shepardin podcastissa Armchair Expert, että hänellä on diagnosoitu traumaperäinen stressihäiriö ja tehty kohdunpoisto. Dunham alkoi väärinkäyttää lääkkeitä käsitelläkseen ahdistustaan.

Kun paparazzit julkaisivat Dunhamista kuvia vuonna 2019, joissa tämä käveli kävelykeppiin nojaten, nainen ilmoitti sairastavansa Ehlers-Danlosin oireyhtymää. 

Reumaliiton mukaan syndrooma ilmenee muun muassa nivelten löysyytenä, niin sanottuna yliliikkuvuutena tai helppoina sijoiltaan menoina sekä ihon lisääntyneenä elastisuutena ja venymisenä.

"Rakkautta kaikille"

Instagram-julkaisussaan Dunham kirjoittaa, että viimeisen neljän vuoden aikana hän on raitistunut ja tähtää nykyään terveyteen eikä pelkästään suorituskeskeisyyteen.

Dunhamin mukaan nämä muutokset ovat mahdollistaneet sen, että hän voi olla haluamansa ystävällinen sisko, ystävä ja tytär sekä sen, että hän tapasi miehensä. Aviomies ei Dunhamin mukaan edes tunnista häntä vanhoista kuvista, sillä hän näkee, kuinka "himmentynyt" Dunhamin valo silloin oli.

– Sanon tämän kaikille, joiden ulkomuoto on muuttunut ajan, sairauden tai olosuhteiden myötä: on ok elää nykyisessä kehossaan ilman, että kohtelee sitä jotenkin siirtymäkautena. Minä teen niin ja todella nautin siitä. Rakkautta kaikille, Dunham kirjoittaa.

Juttua korjattu 17.10. kello 18.25: Jutusta korjattu kirjoitusvirhe.

Lue myös:

    Uusimmat