Lemmy-fanit vetoavat – uuden alkuaineen nimeksi lemmium?

Motörhead-yhtyeen edesmenneen nokkamiehen, Lemmy Kilmisterin, laaja fanikunta haluaisi ikuistaa rockin pahan pojan myös alkuainetaulukkoon.

Kulttibändi Motörheadin nokkamies Ian 'Lemmy' Kilmister menehtyi 28.12.2015, vain päiviä 70-vuotissyntymäpäivänsä jälkeen. Miehen kukisti aggressiivinen syöpä, joka oli levinnyt päähän ja kaulaan.

Kilmisterin fanit haluavat muistaa legendaarista laulajaa myös alkuainetaulukossa.

Kansainvälinen teoreettisen ja sovelletun kemian liitto IUPAC tiedotti hiljattain, että alkuainetaulukkoon ollaan lisäämässä neljä uutta raskasmetallia.

Jo yli 81 000 fania on käynyt allekirjoittamassa vetoomuksen, jossa vaaditaan, että yhdelle neljästä uudesta alkuaineesta annettaisiin nimeksi lemmium.

Lemmium-nimellä tahdotaan kunnioittaa menehtyneen rokkitähden muistoa.

– Heavy rock menetti yhden suurista ikoneistaan joulun jälkeen, kun Ian Lemmy Kilmister menehtyi odottamatta ja yllättäen. Lemmy oli kuin luonnonvoima, metallimusiikin ilmentymä. Uskomme, että Kansainvälinen teoreettisen ja sovelletun kemian liitto näkee sopivana sen, että yksi neljästä uudesta raskasmetallista nimettäisiin lemmiumiksi, vetoomuksen yhteydessä kirjoitetaan.

Löydät vetoomuksen täältä.

Lemmy Kilmister haudataan 9. tammikuuta. Motörhead tiedotti virallisilla Facebook-sivuillaan, että hautajaiset näytetään suorana lähetyksenä yhtyeen Youtube-kanavalla. 

Lue myös:

    Uusimmat