Mainos

Oletko aina haaveillut itsesi näköisestä legoukosta? Nyt se on vihdoin mahdollista

Lasten leikeissä lelut kuvitellaan usein henkilöiksi oikeasta elämästä. Enää ei tarvitse vain kuvitella, sillä Lego on tuonut markkinoille personoidut hahmot.

Asemansa lelulaatikoissa vakiinnuttaneet Lego-pienoishahmot ovat jo aiemmin saaneet tavallisten hymynaamojen lisäksi monenlaisia kasvoja. Lelujen valmistuksessa ovat inspiroineet esimerkiksi suositut perhe-elokuvat.

Nyt leluyhtiö on alkanut hyödyntää 3D-mallinnusta, jonka ansiosta ukkelin kasvot voi muuttaa omiaan vastaaviksi.

Mikäli omat kasvonsa haluaa pienoishahmolle, tulee niistä lähettää kaksi kuvaa Lego-yhtiölle. Toinen kuvista tulee ottaa edestä ja toinen sivulta. Tämän jälkeen Funky 3D Faces -niminen yritys luo niistä 3D-tulostimen avulla pään, joka lähetetään hahmoon kiinnitettäväksi.

Kolmiulotteisuutta tavallisten ihmisten ulottuville

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä. 

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Idean Lego sai yhteistyökumppaniltaan, ELAT3D:ltä, joka valmistaa 3D-tuotteita esimerkiksi lääketieteelliseen, arkkitehtuuriseen sekä maanmittauskäyttöön. Yhtiö halusi tarjota jotain yksilöllistä, hauskaa ja edullista tavallistenkin ihmisten käyttöön. Koska 3D-tulostus on edelleen kallista, tuli markkinoille keksiä pienikokoinen tuote.

Personoidun Lego-pienoishahmon pään valmistaminen kestää viikosta kahteen, ja sen toimittaminen viidestä kahdeksaan päivää. Erityisen edulliseksi uniikkia lelua on vaikea luonnehtia, sillä omien kasvojen saaminen hahmolle maksaa 34 euroa – kaupan päälle saa toki toisenkin yksilöidyn hahmon. Yhtiö toimittaa hiekkakivimäisestä materiaalista tehtyjä lelujen päitä maailmanlaajuisesti.

Aivan pienten lasten näköisiä Lego-hahmoja ei voida valmistaa. Alle kaksivuotiaiden kasvonpiirteet kun eivät ole vielä kehittyneet tarpeeksi, jotta yhdennäköisyys pienoishahmon kanssa toteutuisi. Valitettavasti kasvot eivät myöskään ole vedenkestäviä, joten oman miniatyyrinsä kanssa ei voi mennä kylpemään.

 ***


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja