Lewis Hamilton teki jälleen upeaa F1-historiaa – vain yksi kuljettaja pystynyt samaan

Lewis Hamilton ylsi viime viikonlopun osakilpailuvoittonsa myötä saavutukseen, johon on yltänyt aikaisemmin vain yksi F1-kuljettaja.

Hamilton otti sunnuntaina kauden ensimmäisen ja uransa 85. osakilpailuvoittonsa F1:ssä. Samalla menestyksekäs mestarikuljettaja kirjoitti nimensä historiankirjoihin.

Hamiltonista tuli voittonsa myötä vasta toinen F1-kuljettaja, joka on voittanut osakilpailun kolmella eri vuosikymmenellä. Hamiltonin lisäksi tempussa on onnistunut vain Jack Brabham, joka nousi korkeimmalle korokkeelle 1950-, 1960- ja 1970-luvulla.

Hamilton on viime vuosina pistänyt eri F1-ennätykset uuteen uskoon. Hamilton pitää hallussaan esimerkiksi F1:n paalupaikkaennätystä.

Tämän lisäksi Hamilton jahtaa tällä kaudella myös useita uusia ennätyksiä. Hamilton voi nousta tällä kaudella Michael Schumacherin rinnalle, jos brittikuljettaja ottaa uransa seitsemännen maailmanmestaruuden. Hamiltonilla on myös mahdollisuus nousta Schumacherin ohi ykköspaikalle F1:n voittotilastossa. Hamilton on enää kuuden voiton päässä.

Lue myös:

    Uusimmat