Leijonille hirmutehot nakuttanut liigatähti aiheuttaa nyt päänvaivaa – "Pitää jollain tavalla palkita"

Jääkiekon kevään MM-kisoihin valmistautuva Leijonat tykitti hurjat lukemat taululle perjantaina Norjaa vastaan. Kokkolassa pelattu harjoitusottelu päättyi Suomen eduksi peräti 7-0. Kotijoukkueen paidassa esillä oli erityisesti Arttu Ilomäki.

Lukko-sentteri nakutti hurjat tehot: 2+2.

Tehoilta oli maukas käänne Ilomäelle, joka oli ajatuksissa ehtinyt jo kesälomien pariin.

– Kutsu tuli yllätyksenä. Siinä kohtaan, kun summeri soi Raumalla – ajattelin, että kausi on paketissa. Sitten tuli soitto, että tänne olisi mahdollisuus päästä. Se oli iloinen yllätys, Ilomäki mietti MTV Urheilulle.

– Sitten olen koittanut vain nauttia päivä kerrallaan. Sen päälle on saanut pelata vielä noin hyvien äijien kanssa, Ilomäki jatkoi hymyissä suin.

Norja-ottelussa Ilomäki pääsi väläyttelemään osaamistaan. Lukko-hyökkääjä teki muun muassa näyttävän esityön Sakari Mannisen illan ainokaiseen.

Viimeisen, 7-0-maalin, Ilomäki pääsi naulaamaan tyhjään maaliin ketjukaverinsa Eemeli Suomen upean esityön jälkeen.

– Kyllä nuo molemmat tuntuivat hienolta. Nyt pitää vain nollata. Jos jää liikaa maiskuttelemaan, niin sitten tulee lunta tupaan aika nopeasti.

Tällä kaudella Liigassa Ilomäki oli Lukon kantavia voimia. 60 runkosarjaottelussa 27-vuotias hyökkääjä nakuttit tehot 13+32=45.

Ilomäki aiheutti omilla hyvin positiivisilla otteilla päänvaivaa MM-leiriryhmän valintoihin. Suomi saa ensi viikolle mukaansa kahdeksan uutta pelaajaa, mikä tietää myös sitä, että nykyisessä ryhmässä moni joutuu tekemään tilaa.

– Tietenkin kun pelaa hyvin, niin kyllähän se pitää jollain tavalla palkita, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi ja viittasi osaltaan myös Ilomäkeen.

Leijonat ei hyvin todennäköisesti saa hirmuista määrää NHL-vahvistuksia mukaansa Pohjois-Amerikasta. Tämä tietää sitä, että Euroopassa pelaaville pelaajille on tarjolla runsaasti paikkoja murtautua aina MM-kisamiehistöön saakka.

Mahdollisuuksia on olemassa, mutta Ilomäki ei itse niitä liikaa mieti.

– En ole uhrannut ajatuksia siihen, että mitä tapahtuu ensi viikolla. Olen yrittänyt nauttia päivä kerrallaan siitä, että saa pukea ensimmäistä kertaa Leijonien paidan päälle. Menen päivä kerrallaan ja tulee mitä tulee. En mää niitä päätöksiä tee – muut tekevät, Ilomäki pyöritteli.

Kevään MM-kisat alkavat 10. toukokuuta Slovakiassa.

Kaikki jääkiekon MM-kisojen ottelut suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi ​​​​​​​​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat