Leijonilla päätöserässä hurjat panokset – taistelu lohkovoitosta käy kuumana

Suomi ja Saksa pelaavat parhaillaan MM-kisojen alkulohkon viimeistä ottelua. Tiukka vääntö on kahden erän jälkeen tasalukemissa 2-2, ja pelissä on lohkovoitto.

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi – Saksa
Tiistaina 21.5. klo 13.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Saksa ei ole päästänyt Leijonia helpolla, sillä joukkue on noussut kahdesti maalin takamatkalta tasoihin. Molemmat erät ovat päättyneet lukemin 1-1.

Suomen avausmaali oli Mikko Lehtosen alustama ja Harri Pesosen viimeistelemä. Saksan Marc Michaelis kuitenkin tasoitti pelin vain kaksi minuuttia myöhemmin.

Niko Ojamäki ohitti toisen erän alussa saksalaispuolustuksen ja nousi väkevästi maalille. Kiekko ei mennyt maaliin, vaan pomppasi maalille nousseelle Juhani Tyrväiselle, joka iski uransa ensimmäisen maalin Leijonissa.

Saksalaisten päävalmentaja Toni Söderholm haastoi osuman, mutta tuomaristo ei nähnyt syytä hylätä maalia.

Ottelu ratkaisee Suomen lohkovoiton kohtalon. Jos Suomi voittaa ottelun (myös kaksi pistettä riittää) ja Tshekki ottaa voiton, Suomi kohtaa puolivälierissä Sveitsin. Tshekki-Sveitsi on tilanteessa 4-2.