Leijonien tähtihyökkääjällä oma ylimääräinen panos illan MM-finaalissa – "En pistä vastaan, jos osuu!"

Leijonat kohtaa illan MM-finaalissa Kanadan. Suomen ykkösketjun hyökkääjällä Teemu Hartikaisella on oma pieni, ylimääräinen panos illan ottelussa. Hän voi naulata todellisen säästelymaalin.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Hartikainen, 32, on ollut Leijonien kantava voima ykkösketjun laidassa. Yhdeksässä MM-ottelussa Hartikaiselle on merkattu tehot 0+5.

Huomio kiinnittyy maalisarakkeeseen. Siinä on yhä lukema nolla. Siitä huolimatta, vaikka Hartikaisella on ollut maukkaita tekopaikkoja turnauksen varrella.

Onko osumat säästelty MM-finaaliin? Se on yksi nyanssikysymys illan näytöksessä.

– En lupaa yhtään mitään, mutta hienoltahan se tuntuisi. Tässä painetaan kuitenkin duunia sen eteen, että joukkue voittaisi. Se on sitten ihan sama, että kuka ne maalit tekee, kunhan taulussa olisi yksi enemmän kuin Kanadalla. Se on kaikista tärkeintä. Mutta en pistä vastaan, jos osuu! Hartikainen miettii MTV Urheilulle.

Illalla eteen tulee huikea hetki. Leijonat pääsee pelaamaan MM-kullasta kotiyleisön edessä Tampereella.

– Mikäs sen hienompaa kuin päättää kausi tämmöiseen otteluun, Hartikainen mehustelee.

– Siellä on todella kova joukkue vastassa. Heillä on väkivahvoja jätkiä. Se tietää sitä, että jokainen kaksinkamppailu on yhtä kovaa taistelua. Viimeinen peli, pitkän rutistuksen jälkeen, Hartikainen jatkaa.

Hartikainen on yksi niistä Leijonien pelaajista, jotka ovat olleet mukana ensimmäisestä MM-leiriviikosta lähtien.

Illan huipennusta saa ja on lupa fiilistellä.

– Tämän illan jälkeen alkaa kesäloma ja siitä voi sitten nautiskella. Tuskin tämmöisiä tilanteita tulee kovin usein vastaan. Saa pelata kotikisoissa, MM-finaalissa. Siitä pitää nauttia ja fiilistellä, Hartikainen nyökkäilee.

Hartikainen lähtee illan MM-finaaliin hyvin luottavaisin mielin.

– Kaikki jätkät tekevät tasavertaisesti duunia ja joku sitten naulaa maalit. Kukaan ei ole toistaan ylempänä tai alempana. Mahtava tilanne, Hartikainen toteaa huipennuksen alla.  

Lue myös:

    Uusimmat