Mikko Rantasen kiukku käänsi kurssin – Leijonista näkyy hämmentäviä merkkejä

Suomi pääsi voittokantaan kiinni jääkiekon kevään MM-turnauksessa, kun se kaatoi lauantain ottelussa Saksan 4–3. Kisoja paikan päältä seuraava MTV Urheilun toimittaja Ilari Savonen perkaa Leijonien otteista hyviä ja vähemmän mairittelevia puolia.

Pidin, varauksellisesti

Leijonien ykkösketju ei meinannut päästä millään tavalla lentoon perjantain Yhdysvallat-pelissä. Sama meno näytti jatkuvan Saksaa vastaan. Ykkösnyrkki sai hieman happea Sakari Mannisen ylivoimaonnistumisen myötä. Toki – tämä rakentui Mikko Rantasen epäonnistuneen laukauksen kautta. Rantanen keräsi kiukkua kolmanteen erään ja pisti hyrrän pyörimään. Sen jälkeen jäällä nähtiin tämän turnauksen paras yksilö, joka otti Leijonat reppuselkään. Vaikka ykkösketjun pelistä on näkynyt ajoittain lupaavia merkkejä, on silti kysyttävä, että niinkö ketju on edelleenkään ytimessä. Parempaa voitaisiin nähdä. Asetelma on toki haasteellinen, sillä esimerkiksi Manninen ja Hartikainen ovat tottuneet pelaamaan maajoukkueessa hyvin erityyppisten pelaajien, eli Granlundin veljesten kanssa.

VIDEO: Lusikka kauniiseen käteen! Sakari Manninen taituroi Leijonat johtoon

VIDEO: Mikko Rantanen show! NHL-tähti järjesteli Leijonat johtoon

En pitänyt

Leijonien kahdet kasvot. Yhdessä vaiheessa väläyttelyä, hetken päästä aivan nesteessä. Saksa aloitti lauantain ottelun väkevästi, mutta sen jälkeen Leijonat vyörytti hyökkäyksiä mustapaitojen päätyyn. Sitten rännimälli laitaan, kääntö ja paine jäi väärään päähän. Hetken päästä Suomi paransi taas. Rohkeutta löytyi. Leijonista näkyy kuitenkin hyvin epätyypillisiä ja hämmentäviä merkkejä. Jukka Jalosen Leijonat ei ole kärsinyt käytännössä koskaan kurittomuudesta. Nyt sitä on ollut huomattavan paljon ilmoilla. Jäähytasapaino heilahtaa jatkuvasti vastustajan suuntaan. Suomi rikkoo, eikä saa ylivoimaa. Iso korjaamisen paikka.

Lisäksi…

Voisi todeta, että MM-kisat käynnistyivät vasta lauantaina. Yleisössä oli karnevaalitunnelmaa. Pitkä ehtoo näkyi lehtereillä ja iltaotteluun saapui latautunut leijonayleisö. Cha cha cha pisti poikkeuksellisen mökän päälle. Enää ei tarvitse kysellä tunnelman perään.

Lue myös:

    Uusimmat