Leijonien pelaajilta selvitetty häirintäepäilyä – Anni Vuohijoki -tapaukseen uusia kommentteja

Tulosruutu: Anni Vuohijoen epäillään häirinneen olympialeijonia – Jääkiekkoliiton selvityksen perusteella kukaan pelaajista ei kokenut olympialaisissa epäasiallista käytöstä tai seksuaalista häirintää.

Suomen Jääkiekkoliiton selvityksen perusteella kukaan Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen pelaajista ei kokenut Pekingin talviolympialaisissa epäasiallista käytöstä tai seksuaalista häirintää.

Jääkiekkoliitto tiedotti asiasta sen jälkeen, kun STT uutisoi perjantaina tietojensa pohjalta, että painonnostajan ja Olympiakomitean hallituksen urheilujäsenen Anni Vuohijoen väitetyn epäasiallisen käytöksen tai seksuaalisen häirinnän kohteena Pekingin olympialaisissa oli Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen pelaajia.

Vuohijoki kertoi saaneensa Olympiakomitean puheenjohtajalta Jan Vapaavuorelta tämän viikon maanantaina sähköpostin, jonka mukaan Vuohijokea epäiltiin epäasiallisesta käytöksestä tai seksuaalisesta häirinnästä. Vuohijoki oli helmikuussa Pekingin olympialaisissa Olympiakomitean edustajana ja Olympiakomitean kustantamalla matkalla.

Jääkiekkoliitto ilmaisi tuoreessa tiedotteessaan, että se ei hyväksy epäasiallista käytöstä missään muodossaan ja on siksi selvittänyt asiaa olemalla yhteydessä Leijonien pelaajiin.

– Saamamme tiedon mukaan kukaan pelaajista ei ole kokenut olympialaisissa epäasiallista käytöstä tai seksuaalista häirintää, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoo.

– Osalla pelaajista on käynnissä Liigan pudotuspelit, osa valmistautuu edessä oleviin MM-kotikisoihin ja kisoja edeltävään leiritykseen. Kaikki toivovat nyt työrauhaa.

Olympiakomitean puheenjohtajan Vapaavuoren johtamistapaa arvostellut Vuohijoki on ilmoittanut, ettei hän aio jatkaa Olympiakomitean hallituksessa.

Suomen urheilun eettinen keskus Suek kertoi perjantaina aloittavansa tutkinnan Pekingin olympialaisten aikaisesta mahdollisesta vakavasta eettisestä rikkomuksesta, joka koskee Vuohijokea.

Painonnostaja Anni Vuohijoki ja Laura Peippo hakivat ukrainalaisia turvaan sodan jaloista – tällainen raskas avustusmatka oli 7:22
Haastattelu maaliskuulta: Anni Vuohijoki ja Laura Peippo hakivat ukrainalaisia turvaan sodan jaloista – tällainen avustusmatka oli.

Lue myös:

    Uusimmat