Tuhansia lippuja myymättä – Leijonien otteluissa vielä tilaa reilu viikko ennen MM-kotikisojen alkua

Jääkiekon MM-kotikisoihin Tampereelle on vielä saatavilla paljon lippuja. Kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen sanoo kisajärjestelyiden olevan aikataulua edellä.

Jääkiekon MM-kilpailut käynnistyvät ensi viikon perjantaina. Tampere isännöi MM-turnausta toisena vuonna peräkkäin. Tällä kertaa toisena kisapaikkakuntana on Latvian Riika.

Heikki Hietasen mukaan viime vuoden kokemukset ovat auttaneet valmisteluissa.

– Levollisemmin mielin. Viime vuonna oli ensimmäinen iso tapahtuma Nokia areenalla. Se oli kaikille uutta. Helsingissä oli tohina areenan vaihdon kanssa. Nyt on voitu keskittyä yhteen areenaan ja paikkaan. Se helpottaa, Hietanen sanoo.

Nokia Arenassa pelattiin vielä viime viikolla SM-liigan finaaleita. Tapparan voitettua Suomen mestaruuden viidessä ottelussa, vapautui areena MM-järjestelyille etuajassa.

Kisat ovat reilun viikon päässä, mutta ottelulippuja on vielä saatavilla, myös Suomen otteluihin.

Hietasen mukaan Suomen alkulohkon ottelut USA:ta, Saksaa, Ruotsia ja Itävaltaa vastaan ovat täyteen varattuja, mutta niihinkin vapautuu vielä lippuja kiintiöistä. Ranska-, Unkari- ja Tanska-otteluihin lippuja on saatavilla tälläkin hetkellä. Hietasen mukaan lippuja on jäljellä 3000–4000 kappaletta.

Suomen peleihin jäljellä olevia lippuja saa halvimmillaan 161 eurolla. Aiemmin myynnissä oli Suomen peleihin 70 euron hintaisia lippuja.

Hietasen mukaan lippujen hintoja on pudotettu viime vuodesta.

– Suomen peleihin myynti on käynyt hyvin. Tässä vaiheessa on vielä kalliimmat liput jäljellä. Yleensä kalliimmat jäävät sinne viimeisiksi.

Myös 25. toukokuuta pelattavaan puolivälierien iltaotteluun, jossa Suomi jatkoon mennessään pelaa, on saatavissa lippuja. Tilaa on myös välierä- ja finaaliottelussa.

Pääsylippuja oli torstaina myyty noin 200 000. Niistä noin 10 prosenttia oli myyty ulkomaille. Eniten kisaturisteja tulee Ruotsista, Saksasta, Itävallasta ja Unkarista.

– Viime vuonna lippuja myytiin noin 280 000, ja toivon samaan päästävän nytkin. Ulkomailta tulee varmasti Tampereelle turisteja toivossa ostaa lippu paikan päältä.

Kisaorganisaatio on myynyt noin 16 000 lippua alennuksella erilaisille ryhmille. Puolet näistä on myyty jääkiekon harrastajille ja seuratoimijoille, 5 500 koululaisille, 2 100 opiskelijoille sekä 500 muiden urheilulajien edustajille.

– Viime vuonna MM-kisojen tuotto oli noin 13,9 miljoonaa euroa. Tänä vuonna tästä jäädään selvästi, koska lippujen keskihinta on alhaisempi. Meillä ei ole mitään virallista tulostavoitetta.

Lue myös:

    Uusimmat