Kommentti: NHL:n kärkipelaaja Mikko Rantanen ja Jukka Jalosen Leijonat – suomalaisille tarjotaan nyt aivan uskomatonta herkkua

Tulosruutu: Mikko Rantanen tulee vahvistamaan MM-Leijonia.

Voi pojat, millainen yhtälö nyt onkaan käsillä. Uudet kotikisat, missä Suomi puolustaa maailmanmestaruutta ja minne se saa aivan maan parhaita yksilöitä mukaansa. Mikko Rantasen MM-matkan varmistumista voi verrata siihen, miten jo valmiiksi herkulliseen kermakakkuun ripoteltaisiin vielä uunituoreiden mansikoiden lisäksi lakkaa ja kinuskikastiketta päälle, kirjoittaa MTV Urheilun toimittaja Ilari Savonen.

Kevään edetessä Leijoniin liittyvät pyörittelyt ovat vain kiihtyneet kiihtymistään. Suomalaiset ehtivät loistaa niin SM-liigan, Sveitsin kuin Ruotsin finaalisarjoissa. Puhumattakaan NHL:stä.

Se, jos jokin, on tarjonnut yllätyksiä toistensa perään.

Etukäteen saattoi pohtia ajatuksella, jossa Aleksander Barkov ja Anton Lundell olisivat vapautuneet Leijonien käyttöön. Vielä mitä. Florida Panthers tuli ja pisti kevään ennakkosuosikin Boston Bruinsin laulukuoroon.

Yhtäkkiä Leijonien tähtisikermäkaavailut mutkistuivat. Mutta vain hetkeksi.

Ensin Kaapo Kakko ilmoitti, että hän lähtee kisoihin mukaan. Hienoa. Puhutaan pelaajasta, joka sai korjattua kurssiaan muutaman heikomman vuoden jäljiltä, ja jonka sekä nykyhetken että tulevaisuuden näkymät näyttävät valoisilta. Kakko on Leijonille loistovahvistus.

Puhumattakaan illan toisesta uutisesta.

Kommentti jatkuu kuvan alla.

***

55 maalia ja 105 pistettä. Ensimmäinen suomalaispelaaja koko 2000-luvulla, joka on pystynyt ylittämään yhdellä kaudella sekä 50 maalin että 100 pisteen rajapyykin. Ennen tätä samaan olivat pystyneet vain Jari Kurri ja Teemu Selänne.

Mikä merkittävintä: Mikko Rantanen ei paukuttanut kyseisiä tehoja sillä, että hän olisi ollut vain pieni osa toimivaa kokonaisuutta.

Ei.

Mikko Rantanen kantoi koko Colorado Avalanchen joukkuetta.

Eli hallitsevaa mestaria, joka menetti tärkeitä palasia heti kannujuhlien jälkeen. Ja joka kärsi aivan uskomattomista loukkaantumishuolista koko runkosarjan ajan.

Rantanen ei myöskään liitänyt pelkästään Nathan MacKinnonin rinnalla. Rantanen oli alkukevään ratkaisuhetkillä paljon näkyvämpi ja tuotteliaampi pelaaja kuin MacKinnon.

Suomalaiset saivat jo pientä esimakua Rantasen nykyvireestä viime marraskuun Suomen NHL-otteluissa. Rantanen paukutti jo perjantain ensimmäisessä Columbus Blue Jackets -taistossa hattutempun. Tamperelaisyleisö huusi hänen nimeään.

Mikäs siinä on samaan ympäristöön palatessa. Hyvä ettei patsas odottele jo pihassa.

Jääkiekon MM-turnaus on Suomen seuratuin vuosittainen tapahtuma. Tavoittavuuslukemat pyörivät kahden miljoonan tuntumassa ja realiteettikatsojamäärät ovat vielä tätä suurempia. Voi vain kuvitella, että millaisiin lukemiin tänä keväänä ylletään, kun yhtälössä ovat mukana:

– Viime vuosien ylivertainen MM-joukkue Leijonat.

– Suomen kansa, joka elää ja hengittää menestyksen mukaan.

– Kotikisat eli lähellä oleva tarttumapinta.

– Uskomattomat yksilöt Mikko Rantasen ja Patrik Laineen johdolla.

Rantasen tulo tiesi sitä, että Suomen paras jääkiekkoilija saapuu MM-kisoihin.

Nyt hän, eli Mikko Rantanen, pelaa Jukka Jalosen Leijonissa, joka ei ole edes tarvinnut kärkiosaamista menestymistä varten. Jo itse konsepti on luonut edellytykset sille, että Suomi on voinut voittaa kenet tahansa.

Nyt huippuvireinen, oman pelipaikkansa maailman TOP 2 -pelaaja pelaa Jukka Jalosen Leijonissa.

Ruokalaput esiin. Herkkua on luvassa ensi perjantaista lähtien.

Lue myös:

    Uusimmat