Leijonien NHL-supertähti Mikko Rantanen lähetti viestin Käärijän suuntaan – "Kannu kotiin!"

Mikko Rantanen helpottuneena: "Saimme ketjun pelin rullaamaan" 1:11
Video: Mikko Rantanen helpottuneena: "Saimme ketjun pelin rullaamaan"

Suomi pääsi voittokantaan kiinni jääkiekon kevään MM-kisoissa, kun se kaatoi lauantain ottelussa Saksan 4–3. Leijonien NHL-tähti Mikko Rantanen oli esillä kahden syötön muodossa. Rantanen lähetti myös terveiset Suomen Euroviisu-edustajan Käärijän suuntaan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Leijonat oli ajoittain vaikeuksissa Saksaa vastaan, erityisesti kurittomuuden takia.

– Tasakentällisin olimme selvästi parempi joukkue ja pelasimme todella hyvin. Jäähyjen kautta vastustaja sai otetta. Ei tuossa muuten hirveästi mitään ollut. Saimme pidettyä kiekkoa hyökkäysalueella, mitä ei paljoa näkynyt eilisessä Yhdysvallat-ottelussa. Hyvä steppi eteenpäin, Rantanen totesi MTV Urheilulle.

Osaatko sanoa mitään selittävää tekijää sille, että mistä ilmoilla oleva kurittomuus johtuu?

– En tiedä. Aina sattuu vahinkoja. Joissain peleissä niitä voi tulla muutamakin, että yhtäkkiä maila jää jalkojen väliin, vaikka ei edes yritä sitä. Ei meidän tarvitse huolestua siitä, että ottaisimme liikaa jäähyjä. Pitää vain keskittyä siihen, että luistellaan jätkät kiinni ja koukitaan vähemmän, Rantanen pohti.

Rantanen itse astui esiin lauantain Saksa-ottelussa. NHL-seura Colorado Avalanchen supertähti pohjusti ensin Sakari Mannisen 3–2-johtomaalin toisessa erässä. Epäonnistunut laukaus pomppi sopivasti Manniselle, joka laittoi kiekon rystyltä ylänurkkaan.

VIDEO: Lusikka kauniiseen käteen! Sakari Manninen taituroi Leijonat johtoon

Saksa tuli kuitenkin tasoihin, minkä jälkeen Rantanen keräsi kiukkua päälle.

– Se meni just näin. Erä erältä pääsee paremmin kiinni tuohon meidän pelitapaamme ja isoon jäähän, missä peli on kuitenkin erilaista mitä se on NHL:ssä. Saimme ketjunkin pelin rullaamaan tänään. Sieltä olisi voinut tulla enemmänkin kuin vain yksi maali, Rantanen perkasi.

Rantasen saldo oli lopulta 0+2. Hän kun alusti vielä Mikko Lehtosen 4–3-voittomaalin väkevän soolon kautta.

– Onhan se kiva auttaa joukkuetta vähän maalien ja syöttöjen muodossa. Niin kauan kun voittoja tulee, niin se on tärkein juttu. Sitä yrittää puolustaa hyvin ja tehdä hommia molempiin suuntiin, Rantanen sanoi onnistumisista.

VIDEO: Mikko Rantanen show! NHL-tähti järjesteli Leijonat johtoon

Nyt härmäläisten katseet kääntyvät Euroviisuihin. Suomen edustaja Käärijä on yksi lauantain finaalin ennakkosuosikeista.

Leijonien ykköstähti Rantanen lähetti kannustavan viestin Käärijän suuntaan.

– Katsoin hänen semifinaaliesityksensä ja se näytti hyvältä. Toivotaan, että tulee kannu kotiin! Rantanen hymyili.

Lue myös:

    Uusimmat