Leijonien NHL-pakki päätyi yhtäkkiä järisyttävään limboon – sitten piti haukata happea: "Oli varmaan oma ennätysvaihtoni"

Suomi kaatoi Tshekin suvereenilla esityksellä – Sihvonen ja Monsterimonni arvioi pysäyttääkö Leijonia mikään 15:50
Video: Suomi kaatoi Tshekin suvereenilla esityksellä – Sihvonen ja Monsterimonni arvioi pysäyttääkö Leijonia mikään

Leijonien kohdalla yksi aihe on noussut tasaisesti pinnalle: pitäisikö NHL-vahvistuksia Miro Heiskasta ja Esa Lindelliä peluuttaa enemmän? Tiistain Tshekki-pelissä Lindell sai minuutteja, varsinkin toisen erän alussa, kun hän päätyi melkoiseen limboon.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Lindell aloitti erän yhdessä pakkiparinsa Atte Ohtamaan kanssa. Tshekki tuli ryminällä ja pisti karusellin pyörimään.

Paine pysyi Suomen päädyssä, eikä Lindell meinannut päästä millään vaihtoon. Lopulta hän huhki jäällä, putkeen, lähemmäs viiden minuutin ajan.

– Se oli varmaan oma henkilökohtainen ennätysvaihto siinä toisen erän alussa, Lindell naurahtaa jälkikäteen MTV Urheilulle.

– Siinä alkoi kyllä aika lailla piiputtamaan. Ei ihan mielellään tuommoisia vedä, Lindell myöntää.

Miten siitä pääsi yli?

– Kyllä siitä aika nopeasti palautui. Vähän hörppyä vaihtoaitiossa ja aika nopeasti siinä tuli sitten TV-aikalisä, minkä aikana saattoi ottaa happea. Kävin vähän pyörimässä ja sitten olin taas valmiina kentälle, Lindell sanoo.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Otetaan mitä tarjotaan

Heiskanen ja Lindell ovat tuoneet lisäleveyttä ja hurjasti osaamista Leijonien takalinjoille. Lindell on kantanut suurta vastuuta muun muassa Leijonien alivoiman puolella.

Eikä julkisuudessa esillä ollut kahdeksan puolustajan ”sosiaalipeluutus” häntä haittaa.

– Kahdeksalla pakilla saa silti ihan hyvän rytmin aikaiseksi. Se on toiminut näissä ympyröissä, eikä siinä ole mitään sen ihmeellisempää. Mennään niillä minuuteilla ja vaihdoilla, mitä saa, Lindell tuumaa.

Heiskanen ja Lindell liittyivät Leijonien matkaan viime viikon lopulla. Tiistain Tshekki-peli oli molemmille kolmas tässä turnauksessa.

– On tuntunut hyvältä. Täällä on tosi tiivis porukka ja jätkät ovat ottaneet hienosti mukaan. Pelityyli on vähän uusi (NHL:ään verrattuna), mutta kun on jo aiemmin pelannut maajoukkueessa, niin tietää, mitä se on. Ei tämä kuitenkaan mitään rakettitiedettä ole, Lindell huikkaa.   

Lindell mukaan hän on sopeutunut jo täysin maajoukkueen systeemiin.

Leijonat lähtee MM-kisojen pudotuspeleihin lohkovoittajana. Asia varmistui, kun Leijonat kaatoi tiistain päätösottelussa Tshekin 3–0.

– Tiesimme, että pelissä on jo panoksia ja halusimme voittaa. Kova jengi tuli vastaan, mutta mielestäni pelasimme aika pirun hyvän pelin. Pystyimme puuduttamaan heidät, ylivoima toimi ja sieltä tuli pari siistiä kuviota, Lindell hehkutti.

Kotikisakokemus on maistunut NHL-seura Dallas Starsin 28-vuotiaalle puolustajalle.

– Tämä on sitä parasta lätkää, mitä saa pelata. Ollut hienoa olla mukana. Fiilis niin hallissa kuin kaupungilla on ollut ihan tapissa. Pirun siistiä, Lindell tunnelmoi.

Lue myös:

    Uusimmat