Leijonien MM-vastustaja suurissa vaikeuksissa koronaviruksen kanssa – päävalmentaja ei matkustanut Riikaan

Jääkiekon miesten MM-kisoihin valmistautuvan Italian joukkueessa on todettu 15 koronavirustapausta. Italia kohtaa kisoissa Suomen ensi viikon torstaina.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Moressa!

Kaikki parhaat palat turnauksesta osoitteessa mtvuutiset.fi

Kaikki ottelut C Moressa ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Jääkiekon MM-turnaus Riiassa käynnistyy perjantaina. Sunnuntaina Veronasta Riikaan lentänyt Italian joukkue kohtaa avauspäivän ottelussaan Saksan.

Joukkueen tilanne on kuitenkin vaikea, sillä joukkueessa on todettu uusimman tiedon mukaan 15 koronatartuntaa. Yksi tartunnan saaneista on kanadalainen päävalmentaja Greg Ireland, joka ei matkustanut joukkueen mukana Latviaan. Irelandin ollessa poissa vetovastuun kantaa Giorgio De Bettin.

Myös monet joukkueen johtavat pelaajat jäivät pois matkasta. Kaikkiaan Latviaan matkasti tässä vaiheessa 23 pelaajaa. Kolme maalivahtia, seitsemän puolustajaa ja 13 hyökkääjää.

– Olemme menettäneet monia johtavia pelaajia, mutta nyt monilla nuorilla on mahdollisuus osoittaa arvonsa. Tämä on valtava haaste kaikille, myös valmennusjohdolle, joka joutuu tulemaan toimeen ilman Greg Irelandia, De Bettin sanoi Italian jääurheiluliiton tiedotteessa. 

– Tavoitteemme on olla turnauksen lopussa parempi joukkue kuin turnauksen alkaessa.

Italia pelaa turnauksen B-lohkossa yhdessä Suomen, Saksan, Norjan, Latvian, Kazakstanin, Kanadan ja Yhdysvaltojen kanssa. Suomi kohtaa Italian 27. toukokuuta.

Italia sijoittui edellisissä vuoden 2019 MM-kisoissa alkulohkossaan toiseksi viimeiseksi.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja